Etter 82 minutter kom Flamini innpå - etter 83 minutter var det 2-0 til Barca takket være ham

Dårlig dag på jobben for innbytteren, da Barcelona festet grep om avansement.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Arsenal - Barcelona 0-2 (0-0)

(Dagbladet): Barcelona kom til London stinne av selvtillit, med 32 kamper på rad uten tap. Av sju tidligere Champions League-møter lagene imellom, hadde Arsenal bare vunnet ett.

Barcelona hadde bare gått målløse av banen i hjemlig liga én gang denne sesongen, og katalanerne hadde ingen planer om å gjøre det i kveld.

Petr Cech har vært et keepermareritt for superstjerna Lionel Messi. Duoen har møttes seks ganger i Champions League, og Messi har ikke maktet å overliste sisteskansen én eneste gang.

Før i kveld.

Før det var nettopp Messi som skaffet seg rom på en vakker Barcelona-kontring. Alene med Cech var han iskald, og hamret bortelaget i ledelsen.

Samme mann doblet ledelsen fra krittmerket etter 83 minutter. Da hadde Mathieu Flamini laget straffespark etter et minutt på banen.

- Det var en bra gjennomført kamp, og jeg er veldig fornøyd med å reise hjem med et godt utgangspunkt, sier Messi til Viasat etter kampen.
En av de beste - Vi tapte fordi en av de beste spillerne noensinne. Vi tapte 0-2 og vi har en vanskelig oppgave foran oss. Vi gjorde det bra fram til det første målet. Vi burde også ha scoret, og da kunne ting sett veldig annerledes ut, sier Cech til Viasat. 

Cech fikk også spørsmål om hvordan man forbereder seg til et oppgjør mot noen av verdens beste spillere.

<strong>1-0:</strong> Lionel Messi sender bortelaget i ledelsen. Foto:
Reuters / Toby Melville / NTB Scanpix
1-0: Lionel Messi sender bortelaget i ledelsen. Foto: Reuters / Toby Melville / NTB Scanpix Vis mer

- Du forbereder deg på samme måte for alle kamper uansett motstander, men noen ganger har motstanderen de kvalitetene som trengs for å avgjøre uansett, sier den nøkterne sisteskansen.

Arsenal-manager Arsene Wenger mente det er 95 prosents sjanse for at Barcelona nå går videre.

- Teknisk sett var vi veldig gjennomsnittlige. Vi var naive, og det er det som er frustrerende. Det så ut som vi kunne vinne kampen, men vi ga det bort, sier Wenger.
Sjansefattig Den første omgangen i London var ikke mye å skrive hjem om. Begge lag hadde én fattig avslutning på mål etter 42 minutter. Nærmest var Arsenal og Oxlade-Chamberlain som sendte ballen rett i klypene på Marc-André ter Stegen etter at han plukket opp en retur.

Den giftige angrepstrioen til Barcelona var usynlige i store deler av kampen, men på overtid i første omgang burde Luis Suárez gitt bortelaget ledelsen.

Dani Alves sendte et innlegg inn i boksen på første touch, og Suarez skulle bare sette pannebrasken til. Ballen skled imidlertid av panna hans, og utenfor borterste stolpe.

<strong>KLØNETE:</strong> Flamini feller Messi. Foto:  Reuters / Tony O'Brien / NTB Scanpix
KLØNETE: Flamini feller Messi. Foto: Reuters / Tony O'Brien / NTB Scanpix Vis mer

Barcelona hadde ballen 71 prosent av tiden i førsteomgang, men skapte overraskende lite på Emirates.

Store sjanser Tidlig i andre omgang fikk plutselig Neymar en kjempesjanse. Brasilianeren ble spilt fri alene med Cech, som reddet avslutningen med en fin beinparade.

Ter Stegen ville ikke være noe dårligere på andre siden, og reddet Barca etter en snau time. Olivier Giroud raget høyest og stanget ballen mot mål, men keeperen kastet seg ned og slo ballen unna.

De sju møtene mellom lagene hadde resultert i 27 scoringer. Det betydde småpene 3,86 scoringer per kamp. I kveld var lagene lenge ikke i nærheten av å opprettholde det målsnittet, før det tok av i andre omgang.

Lionel Messi hadde ikke skapt stort da kampuret beveget seg over 70 minutter. Du skal ikke gi MSN-trioen mye rom i angrep, men det gjorde Arsenal da de mistet ballen høyt i banen. Neymar og Suarez sørget for at Messi kom alene med Cech. Argentineren var iskald og ventet ut keeperen, før han banket ballen i nettet.

Scoringen åpnet kampen skikkelig opp, og det var store sjanser til begge lag det siste kvarteret. Suarez skjøt blant annet i stolpen fra skrått hold, mens Ramsey skjøt rett på ter Stegen fra kloss hold.

Kampfakta:

Arsenal (England) — Barcelona (Spania) 0-2 (0-0)

Mål: 0-1 Lionel Messi (71), 0-2 Messi (str. 84).

59.000 tilskuere.

Juventus (Italia) — Bayern München (Tyskland) 2-2 (0-1)

Mål: 0-1 Thomas Müller (43), 0-2 Arjen Robben (55), 1-2 Paulo Dybala (63), 2-2 Stefano Sturaro (76).

41.475 tilskuere.

(NTB)

Mathieu Flamini kom innpå i det 82 minutt, og presterte å lage straffespark i sin første involvering. Det takket Lionel Messi for, som banket ballen til venstre samtidig som Cech heiv seg til høyre.

Dermed ser det utvilsomt svært vanskelig ut for Arsenal før returoppgjøret i Spania.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer