Etter å ha bommet og bommet - fikk Hernández nok

Real klar for CL-semi.

• Real Madrid - Atlético Madrid 1-0  (1-0 sammenlagt)

(Dagbladet): Javier Hernandez ble den store helten da Real Madrid ristet av seg Atlético-forbannelsen og tok sin første seier på åtte forsøk denne sesongen.

Målet kom like før slutt - etter at Real Madrid hadde bommet på en rekke sjanser i løpet av kampen.

Hernadez - som er på lån fra Manchester United - var selvfølgelig i ekstase:

- Jeg har scoret mange viktige mål i karrieren, men det er de jeg scorer nå som teller. Det gir meg selvtillit. Det var en nydelig assist fra Cristiano Ronaldo, sier spissen til AS.

Og ja, det var en nydelig assist. Ronaldo dro seg forbi to mann før han serverte lagkameraten på blank kasse:

- Javier Hernandez var fantastisk. Han spilte virkelig bra, og fortjente den scoringa. Han har ikke spilt mye denne sesongen, men da jeg trengte ham, så var han klar. Han er veldig profesjonell, skryter Real Madrid-trener Carlo Ancelotti i et intervju vist på Viasat.

God start Det var hjemmelaget som hadde overtaket fra start. Den utlånte United-spissen Javier Hernández banket en ball i nettveggen fra skrå vinkel etter tolv, før Cristiano Ronaldos skudd fra atten meter sneiet stanga noen minutter seinere.

Real fortsatte å dominere, selv om lillebror kom bedre med i kampen. Hernández var nære ved å stange inn et perfekt slått innlegg fra James Rodriguez etter 29 minutter.

Omgangens største sjanse var det Ronaldo som fikk. Portugiseren ble spile gjennom - men greide ikke å overliste Jan Oblak i Atlético-buret.

Bom, bom og rødt kort Den andre omgangen starter der den første avsluttet. Hernández ble fint  spilt fri av Isco - men igjen gikk ballen på feil side av stengene.

 MATCHVINNER:  Her setter Javier Hernandez inn målet som sender Real Madrid til semifinale i Champions League. Foto: NTB Scanpix
MATCHVINNER: Her setter Javier Hernandez inn målet som sender Real Madrid til semifinale i Champions League. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Atlético lå stort sett dypt og ventet på mulighetene. Da Koke kom seg fri i Real-boksen og nesten fikk et hodet på ballen (det endte med en stuss som Casillas enkelt plukket opp) var det den største sjansen de produserte.

Det sier sitt.

Arda Turan gjorde oppgaven enda vanskeligere for Atlético da han fikk sitt andre gule kort etter 75 minutter. Han kom seint inn i en duell med Ramos og stemplet den spanske spilleren på vrista.

Det ga Real Madrid et enda større overtak. Og to raske minutter etter utvisninger var Hernández nære. Mexicaneren kriget seg fri etter en perfekt stikker - men skuddet gikk like utenfor igjen.

Real hadde bommet og bommet, men like før slutt fikk de endelig valuta.

Mye takket være Cristiano Ronaldo. Portugiseren driblet seg forbi to mann før han serverte Hernández på blank kasse.

Mexikaneren var iskald og sendte Real Madrid videre til CL-semifinale.