FLYR HØYT:   Celta Vigo  og  Iago Aspas. Foto: NTB Scanpix
FLYR HØYT: Celta Vigo og Iago Aspas. Foto: NTB ScanpixVis mer

Etter å ha filleristet Barcelona topper Celta Vigo La liga

Sammen med Real Madrid.

• Celta Vigo - Barcelona 4-1 (2-0)

(Dagbladet): Celta Vigo fortsatte sin vanvittige sesongstart (13 poeng på de fem første i ligaen) med å smadre Barcelona på hjemmebane.

Dermed topper laget fra nordvest-kysten av Spania La Liga sammen med Real Madrid (kampen mot Athletic var ikke ferdig da denne saken ble skrevet), mens Barcelona gikk på sitt første tap i serien i år.

Frekt forsøk Det var Nolito som åpnet showet med et frekt mål etter 26 minutter. 28-åringen fikk ballen helt ute på kanten av sekstenmeteren - men styrte ballen følsomt i lengste. Lekkert. Lekent.

Bare fire minutter etterpå doblet Liverpool-vrakgodset Iago Aspas ledelsen.

Målet kom etter at Nolito snappet ballen fra Pique og lobbet gjennom Aspas. Spissen stormet mot mål og lobbet over Ter Stegen.

Presset på Barcelona hadde ingen topp dag på jobb, men presset likevel på ut over i den andre omgangen for å få en redusering. Katalanerne sendte mange i angrep, og både Neymar og Messi hadde store sjanser til redusere.

Men jakten på mål ga også Celta gode overgangsmuligheter.

Og det utnyttet Aspas da han la på til 3-0 i andre omgang. Spissen hadde enorme rom og var igjen iskald da han ble spilt fri i bakrom av Nolito. Han lobbet ballen over Barcelonas bakerste mann og banket ballen forbi Barcelona-keeperen igjen.

Neymar reduserte for Barcelona ti minutter for slutt, men svenske John Guidetti gjorde ydmykelsen komplett da han la på til 4-1 to minutter seinere.

-   Det var slik vi planla kampen. Vi visste det kom til å bli vanskelig, men i dag  gjorde vi det tøft for Barcelona fra start. Vi jobbet knallhardt og gjorde det vi måtte for å slå dem.   Nå er det viktig at vi ser fram til lørdagens kamp mot Eibar, sa målscorer Aspas etter oppgjøret.

Barcelonas Iniesta var selvfølgelig skuffet:

-  Vi viste at Celta er et vanskelig lag å spille mot, og det viste de i 1.omgang. De var overlegne og vant «alle» duellene. Vi spilte litt bedre etter pause og skapte flere sjanser, men da de økte til 3-0 ble det vanskelig. Vi må bare se framover.Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram