PÅ PALLEN: Emil Hegle Svendsen og Tarjei Bø gikk i mål til bronse og gull på herrenes 15 km fellesstart i VM i skiskyting i Nove Mesto.
Foto:  NTB scanpix
PÅ PALLEN: Emil Hegle Svendsen og Tarjei Bø gikk i mål til bronse og gull på herrenes 15 km fellesstart i VM i skiskyting i Nove Mesto. Foto: NTB scanpixVis mer

- Etter alt som har skjedd er det helt utrolig at jeg klarte det

Tarjei Bø begynte nesten å grine i målområdet etter å ha vunnet gullet på fellesstarten.

(Dagbladet): I dag var det klart for mesterskapets siste øvelse i Nove Mesto, 15 kilometer fellesstart for herrene, og det ble nok en gulldag for de norske skiskytterne.

Tarjei Bø skjøt feilfritt på alle skytingene, og fikk et forsprang på fire sekunder ut fra siste skyting. Det holdt helt inn.

Hegle Svendsen og russiske Shipulin jaktet Bø hele den siste runden, men fikk aldri kontakt med Bø, og nordmannen kunne gå i mål til et nytt gull. Shipulin tok sølvet, og Hegle Svendsens bronse ble hans femte VM-medalje i Nove Mesto.

-Jeg kjempet hardt, og har stått skikkelig på. Jeg var så giret i dag, sier Tarjei Bø til NRK.

- Jeg begynte nesten å grine i målområdet.

Det var bare Bø og Björn Ferry som skjøt 20 treff på dagens fellesstart.

- Det er første gangen jeg har skutt 20 treff. Jeg trodde det skulle bli en dårlig sesong, men nå har det blitt en av de beste, sier Bø, som tidligere i sesongen ble slått ut av et twar-virus.

Det så lenge ut til at Hegle Svendsen og Shipulin skulle ta igjen Bø på sisterunden, men nordmannen hadde et ekstra gir, og gikk i mål aller først.

- Jeg visste ikke hvem som var bak, så jeg snudde meg og så det var Emil. Da fikk jeg negative tanker, for han har jo gått raskest i mesterskapet, men jeg sparte litt krefter til siste bakken, og da gikk det.

- Det betyr alt. Etter alt som har skjedd er det helt utrolig at jeg klarte det.

Emil Hegle Svendsen la seg i tet fra start, sammen med Martin Fourcade, men det var to andre nordmenn som skulle vise seg frem.

Både Tarjei Bø og Henrik L'abee-Lund skjøt feilfritt på første og andre skyting, og L'abee-Lund var først ut både etter første og andre skyting.

Bjørndalen måtte gå en strafferunde både på første og andre skyting.

Selv om Hegle Svendsen fikk en rolig etappe på gårsdagens stafett virket han sliten på dagens fellesstart. På andre skyting måtte han ut i én strafferunde.

Henik L'abee-Lund startet med to feilfrie skytinger, men på tredje skyting måtte han ut i to strafferunder, og mistet dermed medaljemulighetene. Han var imponert over skytingen til Bø.

-Det er bare å ta av seg hatten for det Tarjei gjør i dag. Å skyte 20 treff, det er stort.