- Etter at Ann Kristin ble smelt på tjukka, er dette over all forventning

Bronsejentene følte seg avskrevet før sesongen.

SPÅR LYS FRAMTID: - Vi andre gjorde helt greie løp, men det var Tora som skaffet oss medaljen, sier Synnøve Solemdal etter stafettbronsen. Hun tror at Norge om noen år kan ha den samme posisjonen på kvinnesida som Norge har hatt på herresida i en årrekke. Fra venstre: Fanny Welle-Strand Horn, Elise Ringen, Synnøve Solemdal og Tora Berger. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
SPÅR LYS FRAMTID: - Vi andre gjorde helt greie løp, men det var Tora som skaffet oss medaljen, sier Synnøve Solemdal etter stafettbronsen. Hun tror at Norge om noen år kan ha den samme posisjonen på kvinnesida som Norge har hatt på herresida i en årrekke. Fra venstre: Fanny Welle-Strand Horn, Elise Ringen, Synnøve Solemdal og Tora Berger. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

RUHPOLDING (Dagbladet): Tora Berger og en gjeng ukjente ungjenter. 

Det var i grove trekk situasjonen for norsk kvinneskyting før sesongen, og det var neppe mange som trodde det kunne holde til medalje i en VM-stafett. 

Men etter en råsterk sisteetappe av Berger holdt det til bronse for Norge - til tross for at ingen av de tre andre jentene leverte noe maksløp.

Tora Berger svarer slik på spørsmål om hun er overrasket.  

- Det var litt svartmaling før sesongen. Vi måtte kjempe hardt for det, men av alle stafettene vi har gått denne sesongen, har en fjerdeplass vært den dårligste plasseringen. Med tanke på hva dere tenkte om oss før sesongen, er dette over all forventning. 

- I hvert fall etter at Ann Kristin (Aafedt Flatland) ble smelt på tjukka, supplerer Synnøve Solemdal og ler høyt. 

Kan få samme posisjon som gutta Flatland var den norske skiskytterjenta som var nærmest Tora Berger forrige sesong, men har droppet hele denne sesongen ettersom hun blir mamma i april. 

Men i hennes fravær har andre stått fram, i første rekke Synnøve Solemdal, som hadde tredje beste tid på tredjeetappen tross fire ekstraskudd. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer