TØFT: Per-Åge Skrøder snakker ut om den vanskelige perioden etter at hans mor fikk kreft og døde i forrige uke.
Foto: EIK,ROBERT S.
TØFT: Per-Åge Skrøder snakker ut om den vanskelige perioden etter at hans mor fikk kreft og døde i forrige uke. Foto: EIK,ROBERT S.Vis mer

- Etter at mamma fikk kreft, har det vært vanskelig å fokusere på ishockey

Per-Åge Skrøder avslører hvorfor han ikke har hjulpet klubben i nedrykksstriden.

(Dagbladet): Ishockey-profilen Per-Åge Skrøder har skapt seg en stor karriere i Sverige og ble i 2011 den mestscorende utlendingen i den svenske eliteserien.

Den norske landslagsveteranen har siden 2006 vært en nøkkelspiller for Modo, men i den siste tiden har han ikke bidratt i den nervepirrende kampen for å unngå nedrykk.

Nå avslører sarpingen hvorfor.

- Mamma fikk beskjed om at hun hadde fått kreft i slutten av november. Etter det har det vært vanskelig for meg å fokusere på ishockey. Det har vært veldig tøft til tider, forteller en åpenhjertig Skrøder til allehanda.se.

Takknemlig Forrige uke døde hans mor av kreftsykdommen.

- Det er klart det er tøft, og det er klart det har påvirket meg mye. Jeg har ikke alltid hatt hodet på rett plass under kampene. Jeg har ikke vært der jeg skal være mentalt, forteller Modo-stjernen.

- Selv om dette har skjedd i en kritisk fase av sesongen, har ikke klubben presset meg til å spille. De har vist forståelse. Det er jeg takknemlig for.

- Har hjulpet meg Skrøder hadde en spesialavtale med klubben slik at han har fikk dra regelmessig til Norge under den vanskelige perioden.

- Vi har vært hjemme i Norge mange ganger. Vi har fått til en avtale som har gjort at jeg har kunnet dra til Norge så ofte som mulig. Det har hjulpet på, forteller 36-åringen.

Skrøder står også over morgendagens kamp mot Vita Hästen i Norrköping, for å være sammen med familien og ta farvel med moren i begravelsen, men håper å være tilbake på isen etter det.

TAKKNEMLIG: Per-Åge Skrøder er takknemlig for at klubben har vist så stor forståelse i den vanskelige perioden.
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
TAKKNEMLIG: Per-Åge Skrøder er takknemlig for at klubben har vist så stor forståelse i den vanskelige perioden. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer