Etter åtte år får Arsène Wenger rett om Håvard Nordtveit

Satser som midtstopper.

SATSER PÅ STOPPERROLLEN: Defensiv midtbane eller midtstopper? Det har vært et tilbakevendende tema for Håvard Nordtveit de siste årene. Nå satser han på stopperrollen. I kveld starter han imidlertid etter all sannsynlighet på benken. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SATSER PÅ STOPPERROLLEN: Defensiv midtbane eller midtstopper? Det har vært et tilbakevendende tema for Håvard Nordtveit de siste årene. Nå satser han på stopperrollen. I kveld starter han imidlertid etter all sannsynlighet på benken. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LILLESTRØM (Dagbladet): Håvard Nordtveit var en av de første spillerne Per-Mathias Høgmo valgte da landslagssjefen tok ut laget i kampene i EM-kvaliken helt fram til i sommer.

I seirene mot Bulgaria og Kroatia i høst var imidlertid Borussia Mönchengladbach-spilleren henvist til benken, og det aller meste tyder på at vestlendingen fortsetter som benkesliter mot Malta i kveld.

Det lever han relativt greit med - i hvert fall utad.

- Når laget vinner, så er det naturlig å fortsette med de samme spillerne. Nå handler det om å føle seg klar til å spille og det gjør jeg. Jeg har gjort det bra i Bundesliga, så hvis jeg fortsetter sånn er jeg overhodet ikke redd for at jeg ikke skal få spilletid på både klubb- og landslag, sier 25-åringen til Dagbladet.

- Mener du selv at du bør starte for Norge?

- Når vi har formspillere som har gjort det bra på landslaget, så man må selvfølgelig plukke de som er best per dags dato. Vi får vi se framover hva Per-Mathias velger.

Har byttet på rollene Noe av det som har gjort ting vanskelig for Nordtveit er at han har byttet mellom å spille som midtstopper og defensiv midtbane både for Norge og Gladbach.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer