SATSER PÅ STOPPERROLLEN: Defensiv midtbane eller midtstopper? Det har vært et tilbakevendende tema for Håvard Nordtveit de siste årene. Nå satser han på stopperrollen. I kveld starter han imidlertid etter all sannsynlighet på benken. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SATSER PÅ STOPPERROLLEN: Defensiv midtbane eller midtstopper? Det har vært et tilbakevendende tema for Håvard Nordtveit de siste årene. Nå satser han på stopperrollen. I kveld starter han imidlertid etter all sannsynlighet på benken. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Etter åtte år får Arsène Wenger rett om Håvard Nordtveit

Satser som midtstopper.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

LILLESTRØM (Dagbladet): Håvard Nordtveit var en av de første spillerne Per-Mathias Høgmo valgte da landslagssjefen tok ut laget i kampene i EM-kvaliken helt fram til i sommer.

I seirene mot Bulgaria og Kroatia i høst var imidlertid Borussia Mönchengladbach-spilleren henvist til benken, og det aller meste tyder på at vestlendingen fortsetter som benkesliter mot Malta i kveld.

Det lever han relativt greit med - i hvert fall utad.

- Når laget vinner, så er det naturlig å fortsette med de samme spillerne. Nå handler det om å føle seg klar til å spille og det gjør jeg. Jeg har gjort det bra i Bundesliga, så hvis jeg fortsetter sånn er jeg overhodet ikke redd for at jeg ikke skal få spilletid på både klubb- og landslag, sier 25-åringen til Dagbladet.

- Mener du selv at du bør starte for Norge?

SUKSESS: Her jubler Håvard Nordtveit sammen med lagkompisene i Borussia Mönchengladbach etter å ha hamret inn en volley fra 20 meter mot Wolfsburg forrige helg. Foto: CAROLINE SEIDEL / DPA / NTB Scanpix
SUKSESS: Her jubler Håvard Nordtveit sammen med lagkompisene i Borussia Mönchengladbach etter å ha hamret inn en volley fra 20 meter mot Wolfsburg forrige helg. Foto: CAROLINE SEIDEL / DPA / NTB Scanpix Vis mer

- Når vi har formspillere som har gjort det bra på landslaget, så man må selvfølgelig plukke de som er best per dags dato. Vi får vi se framover hva Per-Mathias velger.

Har byttet på rollene Noe av det som har gjort ting vanskelig for Nordtveit er at han har byttet mellom å spille som midtstopper og defensiv midtbane både for Norge og Gladbach.

Før jul i fjor fikk han beskjed om at han «endelig» skulle satses på som stopper for det tyske storlaget, men Lucien Favre fortsatte for det meste å bruke Nordtveit som midtbanespiller, til tross for at nordmannen var klar for å perfeksjonere midtstopperrollen.

Diskusjonen om hvor Nordtveit bør spille er imidlertid langt fra ny. Da Arsène Wenger hentet ham til Arsenal som 17-åring var det som midtstopper, men seinere har han både spilt som høyreback og altså i en defensiv midtbanerolle.

For tre år siden sa rogalendingen til Dagbladet at han så for seg å spille stopper «når jeg blir gammel og treg», og skal vi tro utspillet fra september 2012, er den tida kommet.

Og at Arsène Wenger - endelig - får rett.

Snakket med treneren Nå tyder nemlig mye på at Nordtveit er klar for å satse for fullt på stopperrollen. Bakgrunnen for det er en prat med Mönchengladbachs midlertidige trener André Schubert.

BEDRE SENT ENN ALDRI: Arsène Wenger hentet en 17-årig Håvard Nordtveit til Arsenal som midtstopper sommeren 2007. Åtte år seinere får franskmannen rett i hvilken posisjon rogalendingen bør brukes i. Foto: Action Images / Reuters / Carl Recine / NTB Scanpix
BEDRE SENT ENN ALDRI: Arsène Wenger hentet en 17-årig Håvard Nordtveit til Arsenal som midtstopper sommeren 2007. Åtte år seinere får franskmannen rett i hvilken posisjon rogalendingen bør brukes i. Foto: Action Images / Reuters / Carl Recine / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg har hatt en samtale med ham, og vi var ganske enige om at framtida mi som fotballspiller er som stopper, fordi det er der jeg har mest potensial, sier han til Dagbladet.

- Det passer kanskje landslaget bra også?

- Ja, absolutt.

- Muligheter mot Malta Per-Mathias Høgmo fortsetter sannsynligvis med Vegard Forren og Even Hovland som midtstopperpar i kveld. Uansett hvem som starter, tror Nordtveit på norsk suksess mot Malta.

- Vi vet omtrent hva de står for og hva de ønsker, så vi må bare gjøre noe av det samme som vi gjorde i bortekampen mot dem i fjor. Vi er det eneste laget som har scoret tre mål på dem de siste ti kampene. Når det er sagt, så vet vi at de har to på topp som jobber veldig. De har (Michael) Mifsud som kan gjøre mye på egenhånd. Hvis vi holder oss kompakte defensivt skal det være muligheter for et godt resultat, sier han.

Nordtveit forteller at selv om det kanskje ikke blir spilletid i kveld, så nyter han fotballen om dagen. Mönchengladbach har nemlig fått sving på sakene etter at Lucien Favre fikk sparken etter seks strake tap (!) innledningsvis.

Usikker på managerbyttet - Det var ikke så kjekt med seks strake tap i begynnelsen av sesongen, så det har vært fint med nye impulser og ny energi i laget. Det trengte vi. Nå har vi vunnet de tre siste i Bundesliga, og så spilte vi bra mot Manchester City hjemme i Champions League selv om vi tapte. Schubert er en midlertidig løsning, noe sportssjefen vår har vært tydelig på, men med de resultatene vi har hatt kan han jobbe litt mer i ro med å finne den nye treneren, sier han.

- Er managerbyttet en fordel for deg?

- Jeg spilte mye under Lucien Favre også. Jeg starta fire av de kampene jeg hadde mulighet på utenom karantenen jeg startet sesongen med. Om det er en fordel er vrient å si. Man vet aldri når det kommer ny trener, og hva han liker og ikke liker, så det er noe man må ta litt som det kommer, sier han.

• Norge-Malta spilles lørdag klokka 18.00, og sendes på Max.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer