Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Etter bare fem sekunder revner kjolen hennes foran millioner av tv-seere

- Dette er mitt første OL, og om jeg hadde mistet klærne hadde det vært katastrofe. Jeg var skrekkslagen.

KJOLETRØBBEL: Det gikk nesten galt for Yura Min under gårsdagens parløp i OL. Kjolen holdt på å falle fullstendig av. Foto: How Hwee Young / EPA / NTB Scanpx
KJOLETRØBBEL: Det gikk nesten galt for Yura Min under gårsdagens parløp i OL. Kjolen holdt på å falle fullstendig av. Foto: How Hwee Young / EPA / NTB Scanpx Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PYEONGCHANG (Dagbladet): Hjemme på berget i Norge er ikke kunstløp idretten som får mest oppmerksomhet, men ute i den store verden er det en litt annen historie.

Derfor var det millioner av tv-seere som satt klistret til skjermen da Yura Min og hennes makker Aleksander Gamelin gjennomførte sitt program på isen her i PyeongChang.

Men det hele holdt på å ende med katastrofe for Min som debuterer i OL og konkurrerer for hjemmenasjonen Sør-Korea. Bare fem sekunder etter at musikken startet, røyk kroken som holdt kjolen hennes sammen.

OL 2018: I dag var OL-entusiast og Dagbladet-journalist Asle Hansen gjest, og sammen med Dagbladets sportskommentator Esten O. Sæther, snakket vi om det tredoble gullet, og om det er et bevis på at Northug-vrakingen var riktig. Vis mer

Fem sekunder

Hele ryggen hennes ble blottlagt, og bare et par tråder hindret at kjolen falt fullstendig fra hverandre. Til Detroit Free Press forteller hun om dramatikken.

- Kroken ble ødelagt etter fem sekunder. Dersom den hadde løsnet helt, hadde jeg mistet kjolen. Jeg var redd for at hele programmet mitt skulle bli ødelagt, sier hun til avisa.

UTFORDRENDE: Mens slalåm for kvinner ble utsatt til torsdag grunnet vanskelige forhold, ble finalen i slopestyle for kvinner arrangert i natt. Foto: Hans Arne Vedlog, Dagbladet / NTB/Scanpix / Reuters Redigering: Ørjan Ryland Vis mer

Uhellet til tross, Min fullførte programmet sitt og kjolen forble relativt intakt. De siste trådene holdt stand, og hun kunne fullføre programmet og forlate isen uten at marerittet hadde blitt et faktum.

- Jeg ga meg ikke, men fullførte fra start til slutt. Dersom jeg hadde gitt meg, hadde vi fått poengtrekk, men jeg vurderte lenge om det var verdt det likevel. Jeg ville jo ikke risikere å avslutte uten klær.

- Skrekkslagen

Mesterskapsdebutanten legger ikke skjul på at det hadde vært at det hadde vært en grusom opplevelse dersom kjolen hadde sluppet taket helt.

- Dette er mitt første OL, og om jeg hadde mistet klærne hadde det vært katastrofe. Jeg var skrekkslagen, sier hun.

På et punkt i programmet måtte hun stoppe opp for å heve kjolen som hadde falt av den ene skulderen. Det kostet mange poeng.

Til slutt endte duoen på en tiendeplass av elleve deltakende par. Kanadiske Tessa Virtue og Scott Moir vant.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!