Etter beskjeden: - Tøft

Robert Johansson (30) og skihopperne skal være fire uker på reise. Måtte kaste om på planene da legene kom med klare corona-anbefalinger. - Tøft, sier nybakt pappa Johansson.

SESONGKLAR: Robert Johansson. Foto: NTB
SESONGKLAR: Robert Johansson. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Verdenscup i skihopping, lagkonkurranse, lørdag kl. 15.55 på NRK1

Verdenscupen i skihopping starter i polske Wisla denne helga. Robert Johansson - et av de største håpene fra Norge - gleder seg til å komme i gang igjen. Men første del av sesongen blir spesiell.

Opprinnelig var planen at trener Alexander Stöckl og de sju norske hopperne skulle komme tilbake til Norge mandag. Her skulle de hvile ut i to-tre dager, før de satte seg på flyet til Kuusamo i Finland.

Men søndag kom beskjeden: Legeteamet i skiforbundet kom med klare anbefalinger om å reise direkte fra Polen til Finland - og ikke via Norge. Dette for å få færre punkter for potensiell coronasmitte.

ALVORET I GANG: Verdenscupen i skihopping starter i Wisla denne helga. Her er Robert Johansson i svevet i Granåsen tidligere i år. Foto: Ole Martin Wold / NTB
ALVORET I GANG: Verdenscupen i skihopping starter i Wisla denne helga. Her er Robert Johansson i svevet i Granåsen tidligere i år. Foto: Ole Martin Wold / NTB Vis mer

Etter Finland har det lenge vært klart at hele den internasjonale hoppfamilien flyr direkte til Nizjnij Tagil i Russland med charterfly. Deretter går ferden til Slovenia og skiflygings-VM i Planica.

Dette betyr rundt fire sammenhengende uker på reise. Det kan bli fem, hvis hopperne velger å dra direkte til Engelberg i Sveits etterpå.

- Det er klart det er tøft, sier Robert Johansson til Dagbladet. Datteren Olympia, som kom til verden i august, har tatt ham med storm fra første dag.

Han kom til Wisla torsdag. Da han skulle dra fra familien, sneik han seg ut midt på natta.

- Jeg måtte ta toget på natta da de sov. Jeg pakket og dro på roligst mulig måte. Det hadde vært tøffere å dra hvis de var våkne, forteller han.

- Vurderte du å droppe hele turen?

- Nei, det gjorde jeg ikke. Jeg har fryktelig lyst til å hoppe på ski.

Nå prøver han å stålsette seg.

HEKTISK: Alexander Stöck forteller at det er mye å sette seg inn i før sesongen. Foto: Geir Olsen / NTB
HEKTISK: Alexander Stöck forteller at det er mye å sette seg inn i før sesongen. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

- Vi har valgt å reise direkte til Finland etter Wisla, forteller Alexander Stöckl til Dagbladet.

- Hva skjedde?

- FIS (det internasjonale skiforbundet) har satt opp et direktefly fra München til Kuusamo på onsdag. I samråd med helseteamet i skiforbundet bestemte vi oss for å reise med dette. Med tanke på smittevern er det lurt å holde oss i den bobla som hoppfamilien er.

- Ble dere beordret av helsemyndighetene til å gjøre dette?

- Nei, det var etter råd fra legeteamet i Norges Skiforbund. Sammen med Clas Brede Bråthen (sportssjef) og meg kom vi fram til at dette var den beste løsningen.

Stöckl forteller at han selv har en liten datter som er «usikker på hvor lenge fire uker er». Men digitale løsninger, som har hatt sin oppblomstring i coronaperioden, gjør det litt enklere.

FALL: Tidligere verdensrekordholder Anders Fannemel falt under trening i Polen. Video: Med tillatelse fra Hopplandslaget Vis mer

Hopperne følger et strengt smittevernregime. Verdenscupen i Wisla åpner med lagkonkurranse lørdag, og søndag er det individuelt renn.

Det skal etter planen ikke komme tilskuere i bakken. Men i hoppgale Polen vet man aldri hva som skjer. Underveis i kvaliken fredag kveld, som ble vunnet av hjemmehelten Kamil Stoch (132 meter), hørtes jubelbrøl utenfor hoppanlegget i Wisla.

- Det gikk veldig fint da vi var på renn her tidligere i år, forteller Stöckl.

Her er det norske laget som er på tur:

Halvor Egner Granerud (Asker), Anders Håre (Vikersund), Robert Johansson (Søre Ål), Marius Lindvik (Rælingen), Robin Pedersen (Stålkameratene), Daniel-André Tande (Kongsberg) og Sander Vossan Eriksen (Bækkelaget SK).

VERDENSCUP FØR JUL

  • Wisla i Polen (20.-22. november).
  • Kuusamo i Finland (27.-29. november).
  • Nizjnij Tagil i Russland (4.-6. desember).
  • Engelberg i Sveits (18.-20. desember).
  • PS: Fra 10. til 13. desember er det skiflygings-VM i Planica.
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer