Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Etter bråket: Tror Henrik Kristoffersen er i bedre slag enn noensinne

Sportssjef Claus Ryste tror Henrik Kristoffersen er i bedre slag enn noen gang bare uker før han er tilbake på det norske landslaget i alpint.

I RUTE: Snart er Henrik Kristoffersen klar for det norske landslaget igjen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix.
I RUTE: Snart er Henrik Kristoffersen klar for det norske landslaget igjen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kristoffersen skrev ny utøverkontrakt i begynnelsen av juli, men utenomsportslige årsaker gjorde at han ikke fikk være en del av laget før i 1. oktober. Først da kan han trene for fullt sammen med de øvrige herreløperne på landslaget.

Ryste ankom Sveits mandag ettermiddag. Der skal han blant annet treffe framtidens utøvere på europacuplaget, men også ha samtaler med Kristoffersen.

Men Ryste vil ikke si for mye om hva de skal snakke om i Saas-Fee. Der har Kristoffersen trent siden 3. september, og der blir han ut måneden. De øvrige norske herreløperne er i Chile i hele september.

Opplegg

- Henrik kjører sitt eget opplegg. Han liker seg der. Jeg tror kanskje ikke at Henrik har vært bedre forberedt på mange år. Vi går mot en rasende artig sesong, sier alpinistenes sportssjef til NTB.

- Møtevirksomheten er over og rammene er lagt. Vi skal forberede oss så godt vi kan inn mot OL-sesongen, sier Ryste.

Rettssak

Etter at Kjetil Jansrud og Aksel Lund Svindal er tilbake fra Chile venter en ukes pause, før laget, inkludert Henrik Kristoffersen, samles i Pitztal i Østerrike. Der har det norsk vært samlet i flere år foran den tradisjonelle sesongåpningen i Sölden i slutten av oktober.

Det er ikke kjent når den bebudede rettssaken mellom Norges Skiforbund og Henrik Kristoffersen kommer opp. Rettssaken dreier seg om bruk av sponsorplass. Kristoffersen mener for eksempel at han selv må få bestemme hvilket sponsormerke han skal ha på framsiden av hjelmen. Det er ikke Norges Skiforbund enig i.

NRK meldte mandag at tingrettsdommeren har bedt om bistand fra EFTA-domstolen, som er organet som avgjør saker som angår tolkning av EØS-reglene.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!