IKKE I FORM:  Magnus Carlsen.  Foto: NTB Scanpix
IKKE I FORM: Magnus Carlsen. Foto: NTB ScanpixVis mer

Etter Carlsens kollaps: - Han er nok traumatisert

Sjakkekspert bekymret.

(Dagbladet): -Det var horribelt dårlig - alt for dårlig spill. Jeg gikk inn i noen kompliserte greier jeg hadde feilvurdert fullstendig, sa Magnus Carlsen til TV 2 etter han gikk på sitt tredje strak på fire partier mot Vishy Anand i går.

Dårlig rekke Norway Chess har så langt vært et mareritt for den norske verdenseneren. Det startet med en tabbe i det første partiet som ble ble fulgt opp av et nytt tap mot verdenstoer Fabiano Caruana. Carlsen redder remis mot Giri på torsdag - men ble sendt ned på jorda igjen under prestisjeoppgjøret mot Vishy Anand fredag.

Carlsen har en rekke med 17 første- eller andreplasser i store turneringer.  Sjakkbloggen skriver at det er 1710 dager siden sist den dominerende sjakkspilleren hadde et dårligere resultat i en individuell turnering.

Traumatisert Sjakkekspert Nigel Short er ikke i tvil: Sjokkstarten har påvirket Carlsen:

-  Det har gått fra vondt til verre etter det tapet og jeg tror han fortsatt er veldig opprørt etter det. Og når du er opprørt er det vanskelig å møte en spiller som Fabiano Caruana i runden etter. Magnus er nok traumatisert nå, sier Short til Sjakkbloggen.

Han fortsetter:

- Han må virkelig spille bra om han skal klare 50 prosent score nå. Ok, en av motstanderne er Hammer, så det hjelper. Jeg vet at han er kapabel til løpe fra de andre ved å vinne hvert eneste parti, som i Wijk aan Zee tidligere i år. Men det er ikke noe han kan gjøre hver gang, sier Short til Sjakkbloggen.

I dag har sjakkgeniene hviledag - før det hele braker løs igjen søndag. Da møter Carlsen russeren Alexander Grischuk.