Drakamp mellom Barcelona og Real Madrid om Neymar

Etter den grove hetsen: - Ingen vei tilbake

Neymar ble hetset av PSG-fansen denne helga. Nå garanterer brasilianerens representanter at han ikke er PSG-spiller når overgangsvinduet stenger.

USIKKER FRAMTID: Neymar ønsker seg bort fra PSG. Foto: Franck Fife / AFP / NTB Scanpix
USIKKER FRAMTID: Neymar ønsker seg bort fra PSG. Foto: Franck Fife / AFP / NTB ScanpixVis mer

Paris Saint-Germain-stjerna Neymar er den heteste spilleren når det gjenstår litt over to uker før det europeiske overgangsvinduet stenger.

Det virker å være en kamp mellom Real Madrid og Barcelona. Brasilianeren møtte opp for seint til PSGs sesongoppkjøring tidligere denne sommeren, og denne helga fikk Neymar føle på fansens vrede.

I serieåpninga mot Nîmes Olympique holdt fansen opp en plakat der det het: «Neymar. Ha deg vekk». Fra tribunen ble det ropt «horesønn» på spansk.

Den franske storavisa L'Équipe siterer Neymars representanter på at brasilianeren var villig til å bli værende hvis en overgang ikke kom i mål på grunn av det økonomiske, men at det nå er ingen vei tilbake etter hetsen.

- Det som skjedde på søndag tvang ham til å endre oppfatning, sier Neymars representanter ifølge L'Équipe.

«Ingen kan vinne»

Om dette er sannheten eller bare et forsøk på å redde omdømme, er vanskelig å si, men det virker definitivt at Neymar ikke er PSG-spiller når overgangsvinduet stenger 2. september.

Spørsmålet er hvem han går til.

The Telegraph beskriver det som en kamp om prestisje som verken Real Madrid eller Barcelona føler de kan tape, men samtidig en kamp fra et økonomisk ståsted ingen kan vinne.

Den britiske storavisa hevder at ingen av klubbene har råd til å betale i nærheten av de to milliardene som PSG hentet Neymar for, og at man enten må selge spillere først, eller inkludere spillere i en byttehandel.

Der Real Madrid forsøker å frigjøre midler gjennom salg av Gareth Bale, Mariano Díaz og James Rodríguez, hevdes det at Barcelona ønsker å sende spillere som Philippe Coutinho og Ivan Rakitic motsatt vei for å redusere prisen.

I forhandlinger

Bilder fra det spanske tv-programmet El Chiringuito viser at Barcelona har sendt sportsdirektør Eric Abidal og styremedlem Javier Bordas for å forhandle fram en avtale med PSG.

Ifølge Le Parisien skal Barcelona ha tilbudt Coutinho og 80 millioner euro for Neymar, men PSG mener at den tidligere Liverpool-spilleren ikke er verdt 120 millioner euro, og ønsker mer penger i tillegg.

En slik avtale avhenger også av at Coutinho er villig til å dra til PSG.

Det virker han å være ifølge brasilianske Esportivo Interativo, som hevder at midtbanespillerens agenter har dratt til Paris.

Marca slo i går kveld fast at Barcelona blir stadig mer optimistiske om at en avtale skal komme i boks.

HYLLES AV FANSEN: Dagbladet-journalist Tore Ulrik Bratland er på plass i Manchester før kampen mellom United og Chelsea. Vis mer

Turbulente år

Neymar kom til PSG i 2017. Den franske hovedstadsklubben ga 222 millioner euro for spilleren, og smadret med det overgangsrekorden.

Det tok derimot ikke lang tid før det ble ryktet om dårlig stemning. Det ble påstått at brasilianeren ikke kom overens med PSG-spiss Edinson Cavani. Det samme ble hevdet om Neymars forhold til Kylian Mbappé.

Etter hvert oppsto det rykter om at Neymar var på vei til Real Madrid, men disse ble avkreftet av Neymar i midten av 2018 og spillerens far i mars 2019.

- Det er høyst usannsynlig at han går til en annen klubb. Vi ser allerede mot en forlengelse av kontrakten. Han har bare byttet klubb to ganger, og vi har levd med konstante spekulasjoner i 10 år, sa Neymar Sr., som også er sønnens agent.

Etter sesongen blusset det derimot opp nye rykter om at brasilianeren ønsket seg tilbake til Barcelona, og da spilleren først uteble fra trening og deretter uttalte at hans beste fotballminne var å slå PSG med Barcelona, tok det ikke lang tid før PSG-direktør Leonardo bekreftet at spilleren ville bort.

- Ondskapsfullt

Reaksjonene har ikke latt vente på seg blant PSG-fansen, og det hele kulminerte i hetsen under seriekampen mot Nîmes Olympique. Neymar var for øvrig ikke med i troppen til PSG.

- Det er svært skuffende å se fornærmelsene fra fansen, fordi det er en tynn linje mellom kjærlighet og hat. De blir mer og mer utålmodige fordi de ble lovet store ting, sier tidligere PSG-spiller David Ginola til France Info.

Samtidig som Ginola kritiserer fansen, lar han heller ikke Neymar slippe unna.

- Fornærmelsene, buingen … Det var for mye, det er ikke mulig å rettferdiggjøre, sier Ginola, men legger til:

- Men Neymar er den som har skylda. Han er en symbolsk spiller her. Da fansen hørte Neymar si: «Mitt beste fotballminne er da Barca slo tilbake mot PSG», var det ondskapsfullt og vondt for hver eneste supporter, sier Ginola.