Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Etter den massive hetsen røres Bjørgen av denne finske Johaug-støtten

- Vi setter veldig pris det, sier Marit Bjørgen.

FÅR STØTTE: Tiia Impiö (18) og Johanna Laukka (16) har laget to hjerteformede plakater hvor det står skrevet «Johaug vi støtter deg» og «Johaug vi savner deg». Marit Bjørgen stilte villig opp på bildet da jentene spurte henne. Foto: privat
FÅR STØTTE: Tiia Impiö (18) og Johanna Laukka (16) har laget to hjerteformede plakater hvor det står skrevet «Johaug vi støtter deg» og «Johaug vi savner deg». Marit Bjørgen stilte villig opp på bildet da jentene spurte henne. Foto: privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KUUSAMO/OSLO (Dagbladet): Marit Bjørgen ble hyllet på Beitostølen da hun stilte opp for absolutt alle som ønsket et bilde av seg selv sammen med langrennsdronninga og sønnen Marius. Heller ikke den bitende kulden i Kuusamo stoppet Bjørgen fra å ta seg tid til fansen.

I Finland ble de norske langrennsstjernene overrasket over den varme mottakelsen de fikk langs løypa. Spesielt støtten til Therese Johaug vekket oppsikt og varme.

Tiia Impiö (18) og Johanna Laukka (16) laget to hjerteformede plakater med den rørernde teksten «Johaug vi støtter deg» og «Johaug vi savner deg». Savnet kan bli stort etter Påtalenemndas innstilling på 14 måneders utestengelse.

- Ikke alle hater eller dømmer Therese i Finland

Selv om den norske leiren fikk en brutal mottakelse i de finske skogene, forteller Impiö at det ikke er alle som misliker Johaug i Finland.

- Jeg ønsker å vise Therese og det norske folk at ikke alle fra Finland hater eller dømmer henne, og siden jeg har vært stor fan av henne i mange år, vil jeg stå ved hennes side i tøffe tider. Jeg stoler også på det hun har sagt og det er det viktigste for meg, ikke hva andre folk mener, sier Impiö.

De ble svært glade for at selveste Marit Bjørgen viet dem oppmerksomhet for det Johaug-vennlige stuntet i Kuusamo.

- Det var en mann som sa «se på dem» til Bjørgen om plakatene. Jeg spurte om vi kunne ta et bilde, og Marit spurte om vi ville holde disse plakatene, sier Tiia Impiö til Dagbladet.

- Hyggelige

- Jeg beundrer henne og hennes karriere og hvordan hun kan bli en av de beste skiløperne på mange år. Og jeg setter virkelig pris på hvordan hun behandler fansen og pressen, sier hun videre om den norske skidronningen.

Bjørgen selv setter pris på slike som Tiia Impiö og Johanna Laukka.

- Vi setter veldig pris på støtten vi får. Det betyr mye, enten det er i Norge eller i Finland. Therese har det tøft, så all støtte er veldig flott og hyggelig, sa Marit Bjørgen til Dagbladet.

Også andre la merke til påfunnet.

- De plakatene var jo veldig hyggelige. Det er sånn det skal være. Det har vært nok negativitet, så dette var bra, mener Heidi Weng.

Om Johaug-påtalen sier Bjørgen i dag:

- Det aller viktigste for oss er å ta vare på Therese så godt vi kan, sier Bjørgen i dag ifølge Skiforbundet.

Internasjonal ros

Mens mange hadde fryktet buing og hets fra tribunene, var realiteten faktisk helt annerledes i Kuusamo. De norske løperne fikk støtte fra en rekke hold under helgas verdenscupåpning.

Dagbladet var i kontakt med en rekke internasjonale langrensstjerner i Finland. Samtlige skrøt av Bjørgens tilbakekomst.

- Marit er råsterk. Det er galskap det hun gjør. Jeg må bare gratulere. At hun kan komme tilbake fra et svangerskap og vinne, er veldig kult, sier Kerttu Niskanen til Dagbladet.

Aino-Kaisa Saarinen har vært symbolet på den finske kritikken mot Norge i høst, men Bjørgen har hun bare lovord om.

- Bjørgen er ei rå dame. Hun er et unikum. Jeg er ikke overrasket. Bjørgen er en maskin og en legende i sporten vår, sier Saarinen til Dagbladet.

Selv sier Rognes-jenta:

- Det er utrolig artig å være tilbake og kjenne at det fungerer så bra.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!