- Etter den slutten skulle jeg gjerne hatt alle tre poengene

Drillo etter poengdeling mot Sveits.

BERN (Dagbladet): Sveits - Norge 1-1.

Norge er i aller høyeste grad med i kampen om VM etter at Brede Hangeland stanget inn 1-1 og sikret ett poeng i Sveits i kveld.

De norske gutta leverte en innsats som fortjente minst det ene poenget, og var bedre enn hjemmelaget i store deler av kampen.

I sluttminuttene skapte Norge to gedigne muligheter. Først Vegard Forren som ble hindret av en strålende Benaglio-redning og på overtid traff Tarik Elyuounoussi stolpen med et flott skudd.

Bonuspoeng, kaller Egil Olsen bortepoengene. Nå har Norge et svært viktig ett. Men etter avslutningen til Norge på kampen skulle Drillo gjerne hatt alle tre poengene.

- Vi sto på, og var vel nesten nærmest alle tre poenge mot slutten der. Etter den slutten skulle jeg gjerne hatt alle tre poengene, sier Drillo til MAX etter kampen.

Store norske sjanser Norge leverte en første omgang verd optimisme.

Etter å ha ridd av de første 15 minuttene med sveitsisk hjemmeentusiasme skapte Norge to store sjanser - på dødball.

Brede Hangeland bør være kjent for de sveitsiske stopperne, likevel fikk han lett heade avgårde en god avslutning på John Arne Riises innsvinger fra dypt i banen. Diego Barnaglia hindret scoring med et sprang.

Corneren like etter: Vegard Forren ikke like velkjent. I hvert fall var Molde-stopperen uvanlig upåpasset da han kom flyvende inn mot Espen Ruuds serve, og bare en ny Barnaglia-parade sto i veien for norsk ledermål. Forren var farlig også på den neste corneren.

En god start.

Stolpetreff Sveits var som ventet farlige når de fikk komme på kontringer, selv om Xherdan Shaqiri ikke spilte nøkkelrollen mange ventet før pause.

Granit Xhaka og venstresidens Tranquillo Barnetta var mer aktive, og sistnevnte skremte også vettet av Drillo og co. på benken da han headet i stolpen etter 25 minutter.

Det sto 0-0 til pause, og Norge hadde vært gode på flere områder. Rune Almenning Jarstein hadde et par trygge involveringer, Daniel Braaten kjempet som en grizzly, og Norge var farlige på dødballer, for å nevne noen.

Sinte på dommeren Andre omgang åpnet også lovende sett med norske øyne.

Selvtilliten fulgte hakk i hæl på innsatsen spillerne la ned, og flere og flere virket tryggere med ballen når Norge hadde den.

Sveits irriterte seg på sin side stadig mer over kampens spanske dommer, som på ingen måte ga dem noen hjemmefordel på fullsatte Stade de Suisse.

JOBBET KNALLHARDT: Daniel Braaten og de andre norske spillerne viste at det skal være vondt å møte Norge. Her i duell med Valon Behrami. Foto: SCANPIX/REUTERS/Denis Balibouse
JOBBET KNALLHARDT: Daniel Braaten og de andre norske spillerne viste at det skal være vondt å møte Norge. Her i duell med Valon Behrami. Foto: SCANPIX/REUTERS/Denis Balibouse Vis mer

David Fernandez Borbalan dømte en god kamp, men lot ikke Sveits få mange av de 50/50-situasjonene som gjerne tipper vertsnasjonens vei. Det likte publikum og Ottmar Hitzfeld dårlig.

Det tok også et kvarter før sveitserne skapte sin første sjanse etter pause.

Tranquillo Barnetta var igjen sist på et overlegg fra høyre, men klarte ikke å få nok kraft bak avslutningen Rune Almenning Jarstein enkelt stoppet.

Reiste seg etter kalddusj Norge var rett og slett gode, derfor var det så blytungt da Sveits tok ledelsen drøye ti minutter før slutt.

Xherdan Shaqiri slo corneren fra venstre, uoppmerksomme norske spillere tapte to dueller inne i feltet: Først Brede Hangeland og John Arne Riise ved første stolpe, så mer skjebnesvangert på bakre der Espen Ruud ikke klarte å stoppe innbytter Mario Gavranovic fra å krangle ballen over linja.

Da var det mørkt i de norske fjesene. Men de ga åpenbart ikke opp. Og fikk betalt bare minutter senere.

Dødballene har vi nevnt som et norsk våpen allerede, i det 81. minutt lyktes det med et hjørnespark.

Brede Hangeland var utilnærmelig inne foran mål da John Arne Riise kom med crosseren, og krevde inn norsk utlikning. Da var det helt tyst på Stade de Suisse.

En fortjent oppreisning for det norske laget.

To stolpetreff Det hadde heller ikke vært ufortjent om Vegard Forrens heading hadde gått under tverrliggeren i stedet for i den på en ny dødball kort etter.

Og i hvert fall ikke om Tarik Elyounoussis vridde avslutning fra 20 meter hadde gått noen centimetere innenfor stolpen i stedet for i den på overtid.

Men Egil Drillo Olsen har kalt bortepoeng for bonuspoeng i denne kvaliken, så da bruker vi ikke tid på å sørge over at Norge kunne tatt tre.

Uavgjort i Sveits er sterkt nok, og kan potensielt bety alt i jakten på VM-plass.