SNÅSA-HJELP: Etter en trå sesongstart har Petter Northug besøkt Snåsamannen for å få hjelp til å komme på rett spor. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
SNÅSA-HJELP: Etter en trå sesongstart har Petter Northug besøkt Snåsamannen for å få hjelp til å komme på rett spor. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

Etter den svake sesongstarten søker Petter Northug hjelp hos Snåsamannen

- Han har hatt litt problemer i skirenn igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Petter Northug har slitt litt med å finne i formen i sesonginnledningen. I Kuusamo stilte han ikke til start, og på Lillehammer ble det bare start i to av tre renn.

Han var heller ikke med i Davos, og det er sannsynlig at han også dropper rennene i La Clusaz.

Nå handler det om å finne formen før Tour de Ski, og Trønder-Avisa skriver at han har søkt til Snåsamannen Joralf Gjerstad for hjelp.

Gjerstad forteller selv til avisa at Petter nylig har vært på besøk.

- Petter kom hit for å få en god samtale med meg. Han har hatt litt problemer i skirenn igjen. Petter fortalte meg at det virket som at han ble mer opplagt til årets store skirenn mens han snakket med meg, sier han.

Gjerstad forteller at både Petter og broren Thomas har vært hos han ved flere anledninger, og ser ikke bort fra at det kan bli flere besøk i framtiden.

- Så lenge han besøker meg og tror at jeg skal hjelpe han, så blir det nok mange turer på han. Nei da. Jeg tror virkelig Petter kommer til å gjøre det godt i vinter, sier Joralf Gjerstad.

Også pappa John Northug forteller at Northug-familien beundrer 90-åringen.

- Opp gjennom årene har Joralf vært en fantastisk person, og Petter har jo vært på en del besøk til han. Uansett hva folk sier, så tror jeg at det å ha kontakt med Snåsamannen gir deg en mental styrke som er ganske sterk. Joralf er en helt utrolig fyr, og det gir Petter mye på mange vis å snakke med han, sier John.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer