Etter denne vanvittige stjernesmellen klarer han ikke lenger å stå på beina

- Ren takling, sier treneren.

(Dagbladet): En og annen stjernsmell er ikke uvanlig kost i ishockeyens verden, men det er ikke hver dag man blir vitne til taklinger som den Tom Wilson satte inn på Brayden Schenn i natt.

Et drøyt kvarter ut i den andre perioden i kampen mellom Philadelphia Flyers og Washington Capitals, prøvde Schenn å vende opp med pucken ved eget mål. Men Wilson hadde andre planer.

I en uhyggelig fart kom han susende inn, og traff Schenn i armen og ryggen før han klistret Flyers-spilleren mot vantet med hodet først.

Slagsmål I etterkant av taklingen brøt det ut slagsmål, mens offeret for monstertaklingen forgjeves forsøkte å komme seg vekk fra åstedet uten videre hell.

Han prøvde gjentatte ganger å holde seg på beina, men det så ikke ut som om beina ville bære ham. Schenn kom ikke utpå isen igjen i den tredje perioden.

Det endte med at Wilson måtte tilbringe fem minutter i utvisningsboksen, noe Flyers utnyttet til fulle. I løpet av overtallet scoret de to ganger, og kampen endte til slutt 5-2.

- Ren takling Capitals-trener Adam Oates var derimot ikke enig med dommeren i at taklingen kvalifiserte til utvisning det hele tatt.

- Jeg synes det var en ren takling. Det synes jeg virkelig. Jeg så den live, jeg så den i reprise på storskjermen, og jeg så den mellom periodene. Han er en stor sterk kar, og ja - han traff ham hardt. Men for meg er det et rent treff. Jeg synes ikke det er utvisning i det hele tatt, sier han ifølge Washington Post.

- Utvisningen avgjør kampen. Dommerne bedømmer situasjonene der og da, og det er ingenting jeg får gjort med det. Jeg er også irritert over at Grossman ikke blir utvist for å starte slåsskampen etterpå. Jeg føler det skjer med oss hver gang.

Karantene? I NHLs regelbok står det at en slik straff er på sin plass når en spiller tar god fart, for så å takle en motspiller på en voldsom måte. Være det seg mot vantet, mot målet eller ute på isen.

HÅNDGEMENG: Etter den knallharde taklingen, bryter det ut tumulter mellom de to lagene. Foto: Eric Hartline-USA TODAY Sports
HÅNDGEMENG: Etter den knallharde taklingen, bryter det ut tumulter mellom de to lagene. Foto: Eric Hartline-USA TODAY Sports Vis mer

Selv om de fem minuttene i undertall langt på vei avgjorde nattens kamp, kan det også vente en hardere straff i kulissene for Wilson.

Det blir spekulert i om en fem-kampers karantene kan være på trappene, men flere mener også det finnes formildende omstendigheter for Capitals-spilleren.

Det faktum at Schenn snur seg vekk idet taklingen kommer i stedet for å møte Wilson, gjør at sammenstøtet blir enda mer voldsomt. Det spørs nok om ikke Flyers-spilleren angrer på det i dag.

SKADET: Philadelphia-center Brayden Schenn måtte av med skade etter taklingen. Foto: Paul Bereswill/Getty Images/AFP
SKADET: Philadelphia-center Brayden Schenn måtte av med skade etter taklingen. Foto: Paul Bereswill/Getty Images/AFP Vis mer