Etter denne videoen kan norske Håvard (27) bli NFL-spiller i USA

Prøvespilte for gigantklubb denne uka.

(Dagbladet): Nordmannen Håvard Rugland (27) har fått oppmerksomhet verden over, etter at han i september la ut en video på Youtube, som viser hans mange, spektakulære balltriks.

I videoen, som han lagde for å vise fram talentet sitt for venner og familie, nøyer han seg ikke bare med å sparke ballen i mål, men leverer også flere triks av det morsomme slaget.

Triksene inkluderer å sparke to baller opp i lufta slik at de treffer hverandre, og å sparke til en mann, som står i en båt flere meter fra land.

Prøvespilte for gigantklubb I skrivende stund er videoen sett av over 800 000, som også inkluderer store amerikanske fotballklubber i National Football League (NFL), som har invitert ham over til USA for å prøvespille.

Det til tross for at Rugland aldri før har spilt amerikansk fotball.

STÅLKONTROLL: I videoen viser Rugland blant annet fram dette trikset, der han sparker ballen til en mann i en båt som er i bevegelse.
STÅLKONTROLL: I videoen viser Rugland blant annet fram dette trikset, der han sparker ballen til en mann i en båt som er i bevegelse. Vis mer

Ifølge NRK prøvespilte 27-åringen for NFL-laget New York Jets denne uka, og nå er han ett steg nærmere en kontrakt som kicker i gigantklubben.

- Det gikk bra. De testet meg på «field goals» og «kick-offs». Du føler selvfølgelig litt mer press når du er der, men jeg holdt meg ganske rolig, sier Rugland til NRK.

- Fortsatt lang vei å gå Likevel tør han ikke håpe på NFL-kontrakt.

- Det er fortsatt en lang vei å gå.

NFL er den høyeste profesjonelle amerikanske ligaen for amerikansk fotball, og anses som den beste og viktigste ligaen i sporten.

KJØRENDE BIL: Selv ikke en bil i fart hindrer Rugland fra å sparke ballen til denne mannen.
KJØRENDE BIL: Selv ikke en bil i fart hindrer Rugland fra å sparke ballen til denne mannen. Vis mer

New York Jets, som sist vant Super Bowl i 1968, spiller sine hjemmekamper på New Meadowlands Stadium i New Jersey, som det deler med New York Giants.