SERIEÅPNER: Åge Hareide ble presentert som ny Malmø-trener tidligere i vinter og sier han ikke klarte å holde seg borte fra fotballen etter at han så cupfinalen mellom Rosenborg og Molde i fjor.
Foto: Stig-Åke Jönsson / TT / NTB scanpix
SERIEÅPNER: Åge Hareide ble presentert som ny Malmø-trener tidligere i vinter og sier han ikke klarte å holde seg borte fra fotballen etter at han så cupfinalen mellom Rosenborg og Molde i fjor. Foto: Stig-Åke Jönsson / TT / NTB scanpixVis mer

- Etter det forstår jeg hvordan narkomane har det

Åge Hareide før seriestarten med Malmö.

(Dagbladet): Både Tippeligaen og Allsvenskan serieåpner denne uka.

Malmö og trener Åge Hareide skal prøve å forsvare seriegullet fra forrige sesong, og nordmannen gjør comeback etter to års pause.

Til svenske Aftonbladet forteller Hareide at han ikke klarte å holde seg borte fra fotballen lenger etter å ha sett cupfinalen mellom Molde og Rosenborg på Ullevaal i fjor. Da måtte han tilbake.

- Etter det forstår jeg hvordan narkomane har det. Jeg fikk et kraftig tilbakefall, sier Hareide til den svenske avisa.

- Jeg sa til kona mi at jeg måtte tilbake. Jeg er jo ikke så gammel, sier 60-åringen.

Liker Sverige Hareide ledet Viking fra 2010 til 2012, før han tok et kort opphold i Helsingborg. Etter det ga han seg og ville slutte som fotballtrener.

Før denne sesongen er han tilbake og i januar ble han presentert som erstatteren til Rikard Norling som har reist til Brann og Tippeligaen.

- Jeg liker svensk fotball og liker å jobbe i Sverige. Det er bra fotballkultur her, sier Hareide.

Malmø serieåpner hjemme mot Falkenberg søndag.

Lang klubbrekke Det var i mai i fjor at Hareide fortalte at han var ferdig med fotballen.

- Fotballen er definitivt lagt på hylla, sa Hareide.

Da hadde den tidligere landslagssjefen vært fotballtrener siden 1986.

Hareide har vært trener i Molde, Rosenborg, Viking, danske Brøndby og de to svenske klubbene Helsingborg og Örgryte. I tillegg var han norsk landslagssjef fra 2003 til 2008.