Etter dopingsjokket: - Har hatt mistanker

Henrik Ingebrigtsen er glad for dopingavsløringene som involverer kenyanske løpere. – Det vil ha positiv effekt på løpermiljøet i Kenya.

NORSK HÅP: Henrik Ingebrigtsen håper på en bedring i Kenya etter dopingavsløringen. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
NORSK HÅP: Henrik Ingebrigtsen håper på en bedring i Kenya etter dopingavsløringen. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Henrik Ingebrigtsen, hans brødre og resten av støtteapparatet kom til VM-byen Doha onsdag. Nå forbereder eldstebror Henrik seg på kvalifiseringen på 5000 meter på fredag.

Like før VM kom avsløringen på tysk fjernsyn av to kenyanske utøvere som får blodoverføring som angivelig inneholdt det forbudte stoffet EPO.

Ingebrigtsen mener at avsløringen kan ha en positiv effekt.

- Tidligere har det nesten ikke vært noen som har vært tatt i Kenya. Nå vil de unge tenke at de ikke kan ta den snarveien og heller trene for å bli så gode som mulig, sier Henrik Ingebrigtsen til NTB.

Han sier at han ikke er overrasket over den siste avsløringen og innrømmer at det dukker opp mistanker om andres prestasjoner i løpet av en sesong.

- Men du må være forsiktig med å tenke at de andre er dopet. Alle som står på startstreken har i utgangspunktet like sjanser for å komme først. Det må være forutsetningen for at konkurransen skal være fair, sier han.

Misfornøyd med straffen

Tidligere i år ble 1500 meter-kongen Asbel Kiprop, også han fra Kenya, utestengt i fire år for EPO-bruk. Dommen var nok et skudd for baugen for kenyansk idrett, som har blitt rettet et kritisk søkelys mot som følge av mangelfullt antidopingarbeid de siste åra.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer