PÅ ELVA: Fridag for det norske landslaget i fotball, som er i Bangkok. Da ble det tid til en tur med longtailbåter.
Foto: Hans A Vedlog / Dagbladet
PÅ ELVA: Fridag for det norske landslaget i fotball, som er i Bangkok. Da ble det tid til en tur med longtailbåter. Foto: Hans A Vedlog / DagbladetVis mer

Etter ei uke ble det tid til to timer landslagsfri

Og Mos kjøpte elvehatt til Ruben.

BANGKOK (Dagbladet): Noen formiddagstimer med fritid ble i dag brukt til en reise på Kongens elv i Bangkok. Et bra avbrekk. Mos kjøpte hatt som han plasserte på hodet til Ruben Yttergård Jensen.

- Ja, dette var virkelig gøy. Fint å kunne få se en liten brøkdel av byen når vi er her. Ganske annerledes enn det vi er vant til må jeg si, men fint å få med seg, sier Mostafa Abdellaoue etter endt longtail-båttur på Kongens elv i Bangkok.

Sola hang over gjengen med pluss 33 grader over et landslag som nå har vært i Bangkok i ei uke.

Her har de spilt to kamper, vunnet én og en uavgjort, trent hver dag, hatt spillermøter daglig og i dag fikk de som ville to timer fri til å reise på en rundtur på Bangkoks mektige elv, Chao Pray.

21 av troppens spillere var med inn til Bangkok sentrum. De fikk også en sniktitt på det som nylig er kåret til verdens beste hotell, Mandarin Oriental. Gutta mente det var drøyt å høre at det dyreste rommet her koster nærmere 100 000 norske kroner inkludert butler.

Rune Almenning Jarstein valgte ikke å sette sjøbein. Valon Berisha og Alexander Toft Søderlund var med bussen til elva, men de to ville heller bruke et par timer for seg sjøl gatelangs og deretter ta taxi tilbake på hotellet.

Resten av elvefolket steg i land for en drøy halvtime siden, etter at de først hadde gjennomført en restitusjonstrening etter 1-0-seieren over Thailand i går.

Bambushatt
Mos benyttet anledningen til å kjøpe seg en bambushatt, men han ville ikke posere med den selv. Det fikk en lattermild Ruben Yttergård Jensen gjøre.

- Jeg hadde i utgangspunktet ikke tenkt å være med, jeg var veldig sliten etter kampen i går, men er glad jeg ble med. Dette var en stor opplevelse, sier Jo-Inge Berget som satt i samme båt som romkamerat Magnus Wolff Eikrem.

I en annen av de meget spesielle båten satt forbundets støtteapparat inkludert president Yngve Hallén.  

Han lurte på hvor mye det kostet å leie en båt. Da han fikk høre at en båt kostet 120 kroner for en time, foreslo han, med dårlig skjult ironi og latter, at det fikk holde med fire båter.

- Vi  må holde NFFs stramme budsjettkontroll.

Avbrekk
Underveis i de mange kanalene fikk landslagsgutta se både templer, kongens gullbeslåtte båthavn, fiskere, handelsfolk i båter, turistfeller og de kunne ved selvsyn bivåne hvordan den voldsomme flommen for en tid tilbake gjorde stor skade på bolighusene som ligger helt i vannskorpa.

Et bra og nødvendig brekk fra hotellivet.

Det er forbundets toppfotballsjef, Nils Johan Semb, helt enig i. Han og resten av støtteapparatet hang seg også med i den ene av fem leide båter á seks personer.

- Det passet bra med en aktiv time på elva, vi fikk se veldig mye. Bra for gjengen dette, minner for livet, sier Semb.

Etter et par timer med sosialt samvær bar det rett tilbake til hotellet for lunsj og spillermøte med Drillo. Lørdag venter det finalekamp i Kings Cup mot Sør-Korea, et lag som kan bli veldig vanskelige å slå. De var det klart beste laget i går, da de spilte 0-0 mot Danmark.

Sør-Korea satser knallhardt på dette fotballandslaget før de olympiske sommerleker i London i august.