JOBBES: Det bygges på Itaquerao stadium i Sao Paulo. Stadion skal ta nærmere 70,000 tilskuere og skal stå klar til VM. Foto: AP Photo/Andre Penner
JOBBES: Det bygges på Itaquerao stadium i Sao Paulo. Stadion skal ta nærmere 70,000 tilskuere og skal stå klar til VM. Foto: AP Photo/Andre Penner Vis mer

Etter elleve dager med byggestopp kunne arbeidet på VM-stadionet starte igjen

Stanset etter dødsfall.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Etter elleve dager med byggestopp kunne arbeidet på VM-stadionet i São Paulo starte igjen fredag.

Brasilianske myndigheter stanset 31. mars all byggeaktivitet på VM-anlegget etter at en person to dager før falt åtte meter og døde. Uhellet skjedde under arbeidet med å klargjøre midlertidige sitteplasser på tribunen.

Det ble stilt krav om at sikkerheten for arbeiderne måtte bli forbedret. Ifølge Brasils arbeidsminister er nødvendige tiltak på plass, og fredag ble det gitt grønt lys til å gjenoppta arbeidet på stadionet.

I november i fjor døde to menn i en ulykke med en heisekran på samme arena. Det har også vært dødsulykker i Manaus og Brasilia, og totalt har sju personer mistet livet.

Åpningskampen mellom Brasil og Kroatia skal spilles i São Paulo 12. juni. En av semifinalene skal også spilles på arenaen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer