JOBBES: Det bygges på Itaquerao stadium i Sao Paulo. Stadion skal ta nærmere 70,000 tilskuere og skal stå klar til VM. Foto: AP Photo/Andre Penner
JOBBES: Det bygges på Itaquerao stadium i Sao Paulo. Stadion skal ta nærmere 70,000 tilskuere og skal stå klar til VM. Foto: AP Photo/Andre PennerVis mer

Etter elleve dager med byggestopp kunne arbeidet på VM-stadionet starte igjen

Stanset etter dødsfall.

Etter elleve dager med byggestopp kunne arbeidet på VM-stadionet i São Paulo starte igjen fredag.

Brasilianske myndigheter stanset 31. mars all byggeaktivitet på VM-anlegget etter at en person to dager før falt åtte meter og døde. Uhellet skjedde under arbeidet med å klargjøre midlertidige sitteplasser på tribunen.

Det ble stilt krav om at sikkerheten for arbeiderne måtte bli forbedret. Ifølge Brasils arbeidsminister er nødvendige tiltak på plass, og fredag ble det gitt grønt lys til å gjenoppta arbeidet på stadionet.

I november i fjor døde to menn i en ulykke med en heisekran på samme arena. Det har også vært dødsulykker i Manaus og Brasilia, og totalt har sju personer mistet livet.

Åpningskampen mellom Brasil og Kroatia skal spilles i São Paulo 12. juni. En av semifinalene skal også spilles på arenaen.

(NTB)