TOLV MANN UTE: Lillestrøm har kvittet seg med 12 spillere etter forrige sesong. Blant annet Espen Nystuen (t.v.)  og Mathis Bolly.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
TOLV MANN UTE: Lillestrøm har kvittet seg med 12 spillere etter forrige sesong. Blant annet Espen Nystuen (t.v.) og Mathis Bolly. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

- Etter et sinnssykt år er vi forhåpentligvis tilbake

LSK har kvittet seg med 12 spillere.

(Dagbladet): I fjor rant det inn med nye spillere på Åråsen — totalt 18 i tallet. Så voldsomt var det at alle nykomlingene i LSK ble en snakkis i Fotball-Norge.

En ventet storopprydning foran årets sesong har sett hele 12 mann forlate klubben — mens bare tre nye, Kenneth Udjus (keeper, Sogndal), Arnold Origi (keeper, Ull/Kisa) og backen Fredrik Stoor (låneavtale fra Vålerenga gjort permanent) er hentet inn.

- Sinnssykt år
- 2012 var ikke noe drømmeår. Det er det mest hektiske året jeg har hatt på kontoret, og jeg har ikke planer om å gjenta det. Etter et sinnssykt år er vi forhåpentligvis tilbake på kontinuitetssporet, sier LSKs sportslige leder Torgeir Bjarmann til Dagbladet.

Han forsvarer likevel alle investeringene de gjorde på spillersiden i fjor.

- Alle overgangene kom som en konsekvens av høsten 2011, da vi ikke vant på de 11 siste kampene i Tippeligaen. Uten forsterkninger ville vi gått rett ned, sier han.

Skrekkelig åpning
Og da kanarifuglene lå nest sist, på direkte nedrykksplass, med fire tap og fire uavgjort etter de åtte første serierundene i fjor, så begynte de å svette på LSK-kontoret.

I juli hentet de rutinerte Bjørn Helge Riise og Thorstein Helstad, og på overgangsvinduets siste dag, 31. august, presenterte de også landslagsspiller Henning Hauger.

Klubben som har spilt i den øverste divisjonen siden 1976 hadde kvalikplassen så seint som etter den 17. serierunden, men karet seg opp til 9. plass innen sesongen var omme.

Øvre halvdel
Med få nye inn i år håper Bjarmann at laget vil framstå mer samspilt i år, og han forsikrer at dagens stall vil være stammen i laget også neste sesong. Nå skal det være fokus på kontinuitet på Åråsen.

- I en drømmeverden skulle vi gjerne forsterket med en til to spillere til i år, men av frykt for inntektsnedgang henter vi ikke flere nå. Vi føler likevel at vi er konkurransedyktige, og skal ikke være mye dårligere rustet enn mange andre lag i år.

- Om vi er litt heldige med skadesituasjonen så skal vi slå godt fra oss, og da snakker vi om en plassering godt opp på øvre halvdel. Vi må først og fremst vinne flere hjemmekamper enn de tre vi vant i fjor, sier Torgeir Bjarmann til Dagbladet.