Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Etter fiaskosesongen: Kalla trekker seg fra det svenske landslaget

- Jeg vil prøve noe nytt.

SKAL TRENE FOR SEG SELV: Chalrotte Kalla, her fra Davos forrige sesong, vil prøve noe nytt for å få karrieren på beina igjen.
Foto: John Rasmussen / Dagbladet
SKAL TRENE FOR SEG SELV: Chalrotte Kalla, her fra Davos forrige sesong, vil prøve noe nytt for å få karrieren på beina igjen. Foto: John Rasmussen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Charlotte Kalla varslet en brutal evaluering av fiaskoen i den mesterskapsfrie sesongen vi akkurat har avsluttet. 

To pallplasser i starten av sesongen og en femteplass totalt i verdenscupen var en gedigen nedtur i en sesong Kalla hadde sett for seg å utfordre Therese Johaug i sporet. 

Den varslede evalueringa er nå ferdig og Kalla har kommet til samme konklusjon som Petter Northug gjorde i sin tid her hjemme. Den svenske langrennsstjernen velger å stå utenfor landslagets treningsgruppe fram mot VM i Lahti i februar. 

- Jeg vil prøve noe nytt i karrieren min. Etter ti år i landslaget er jeg nå klar for å gjøre forandringer og følge et opplegg jeg har sterk tro på. Jeg tror at resultatet av samarbeidet med min personlige trener Magnus Ingesson blir bedre om vi kontinuerlig kan treffes for å følge meg opp, planlegge og jobbe med teknikken min, sier Kalla i en pressemelding fra det svenske skiforbundet. 

Dermed vraker hun altså landslagssjef Rikard Grips opplegg, der han blant annet hentet inn nordmannen Ole Morten Iversen for å trene de svenske damene. 

Kalla møter stor forståelse for valget av langrennssjef Johan Sares i forbundet. 

- Selvfølgelig skulle vi gjerne hatt Charlotte med i landslagets treningsgruppe, men vi forstår valget hennes og støtter henne i den satsingen hun selv føler at hun må gjøre. Alle vil ha Charlotte Kalla i sin beste form til vinteren, og er det et eget opplegg som kreves for å få til det må vi bare respektere at hun velger det. Sammen skal vi selge oss dyrt i Lahti, sier Sares i den samme pressemeldingen.

Hele Norges coronakart