Etter fire strake hjemmetap vant endelig Vålerenga

Knuste Manglerud Star.

 TRE POENG:  Espen "Shampo" Knutsen og Vålerenga fikk med seg tre poeng fra byderbyet mot Manglerud Star.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
TRE POENG: Espen "Shampo" Knutsen og Vålerenga fikk med seg tre poeng fra byderbyet mot Manglerud Star. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

• Vålerenga - Manglerud Star 7-1

JORDAL (Dagbladet): Espen «Shampo» Knutsen og hans Vålerenga har hatt en tung start på årets sesong. Tre av de fire første seriekampene har endt med tap.

Overraskende nok, har det gått spesielt tungt på hjemmebane. To hjemmetap i Champions Hockey League, ble fulgt opp med tap mot Storhamar i seriepremieren og mot Frisk/Asker.

Hjemme mot byrival Manglerud Star løsnet det endelig i kveld. Gjestene i de gulgrønne draktene hang rett og slett ikke med på Vålerengas tempo.

Karterud-dobbel Brian Ihnacak fant Jørgen Karterud, som satte pucken i mål mellom beina til Kenneth Helgeson.

Vålerengas neste scoring fant også veien til nettmaskene mellom beina til Helgeson. Denne gangen var det Andreas Stene som var sist på pucken.

Klubbens siste import Brian Ihnacak sørget for «Enga» ledet 3-0 etter den første perioden.

Enveiskjøring Manglerud reduserte 8.56 ut i 2. periode ved tidligere Vålerenga-spiller Cato Cocozza.

Det virket bare å motivere hjemmelaget enda mer. Resten av perioden eide Vålerenga som scoret tre ganger. Karterud, Tobias Lindström og Jesper Hoel sto for målene.

Nesten fire minutter ut i den 3. perioden sa det pang. Eirik Salsten fant Anders Hilt Jørgensen, som smalt pucken via tverrliggeren og i mål fra blå.

Det ble kampens siste scoring, til tross for at hjemmelaget fikk mange minutter i overtall utover i perioden.