SAVNET AV MANGE: Folk viser medfølelse foran Beaujoire Stadium i Nantes. På plakaten står det «Hold håpet oppe». Foto: AFP / NTB scanpix
SAVNET AV MANGE: Folk viser medfølelse foran Beaujoire Stadium i Nantes. På plakaten står det «Hold håpet oppe». Foto: AFP / NTB scanpixVis mer

Til Emiliano Sala: «Nala venter også på deg..»

Etter flykrasjet sitter hunden fortsatt og venter

Sala fikk ikke spilt med sine nye lagkamerater i Cardiff. Hjemme venter familien og Nala på at han skal komme hjem.

Mandag 21. januar forsvant et småfly over den engelske kanalen. Om bord var den argentinske fotballspilleren Emiliano Sala (28) og piloten David Ibbotson. Flyet var på vei fra franske Nantes til Cardiff i Wales. To dager før hadde fotballspilleren signert en kontrakt med Premier League-klubben Cardiff. Han ble hentet for 17 millioner euro.

Politiet avsluttet søket etter Sala og piloten samme uke som ulykken skjedde, men etter at familien tryglet om gjenopptakelse med en rekke fotballstjerner i ryggen, ble en innsamlingsaksjon iverksatt.

Salas far, Horacia Sala, sa han hadde fått meldinger fra en bekymret sønn mens han satt på flyet.

Han håper på et klart svar på hva som har skjedd.

- Vi håper at de kan redde ham så fort som mulig slik at vi finner ut hva som skjedde. Eller at vi i det minste kan vite med sikkerhet.

Han takker for støtten og alle spillerne som har bidratt med penger til søket og understreker at det har vært dyrt.

- I Nantes ble han hyllet. Han var elsket der.

Familien ønsker nå at vraket skal hentes opp.

VIL HA SVAR: Far til fotballspiller Emiliano Sala, håper at familien kan få svar, og at letemannskapet får hentet opp vraket. Video: AP Vis mer Vis mer

Søsteren, Romina Sala gikk ut på direktesendt TV med tårer i øynene og ba politet fortsette å lete.

- Vær så snill å fortsette å lete. Ikke gi opp. Jeg kjenner på meg at han lever, sa hun i talen sin på Fox News.

I helga publiserte hun også et bilde på Facebook av hunden hans Nala. Den svarte labaradoren sitter med ryggen til og ser ut av vinduet på solnedgangen. Over bildet har hun skrevet « Nala, venter også på deg... »

Emiliano Sala har tidligere lagt ut bilder av han og Nala som leker på sosiale medier .

Søndag morgen ble vraket funnet og på mandag ble det bekreftet at de hadde funnet et lik i flyet. David Mearns sto i spissen for leteaksjonen.

– For familiene er dette omtrent det beste utfallet vi kunne håpe på. I kveld går alle våre tanker til Emilianos og Davids venner og familier, sier Mearns i følge NTB.