Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Håndball-EM:

Etter håndballskandalene blir det likevel ikke innført GPS-brikker

Blir ikke benyttet i EM i Sverige.

KONTROVERS: EM-spillerne får ikke GPS-brikker på seg i håndballmesterskapet i Sverige. Men mållinjeteknologi skal hjelpe dommerne.
 Dette bildet er fra omdiskutert kamp mellom Frankrike og Tyskland i 2014. Foto:<span style="background-color: initial;">&nbsp;AFP PHOTO / ANDREJ ISAKOVIC</span>
KONTROVERS: EM-spillerne får ikke GPS-brikker på seg i håndballmesterskapet i Sverige. Men mållinjeteknologi skal hjelpe dommerne. Dette bildet er fra omdiskutert kamp mellom Frankrike og Tyskland i 2014. Foto: AFP PHOTO / ANDREJ ISAKOVIC Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

EM-spillerne får ikke GPS-brikker på seg i håndballmesterskapet i Sverige. Men mållinjeteknologi skal hjelpe dommerne.

Flere ganger de siste årene har lag hatt for mange spillere på banen under kamper. Tysklands herrer dro fordel av det i EM-semifinalen for menn mot Norge i fjor.

Etterpå åpnet daværende EHF-president Jean Briault for å utstyre spillere med GPS-brikker for å rydde opp.

– Nei, dette kommer ikke til å benyttes i dette EM. Men vi installerer kameraer i alle mål for lettere å kunne sjekke om ballen er inne eller ikke, sier J.J. Rowland i Det europeiske håndballforbundet til NTB.

– De er nok folk i sekretariatet til å kunne telle hvor mange som er på banen, sier Norges keepertrener Mats Olsson til NTB på spørsmål omkring GPS-bruk.

Juks

Under 2014-EM for kvinner hadde Tyskland en ulovlig spiller på banen og scoret i uavgjortkampen mot Frankrike. EHF foretok seg ikke noe i etterkant.

Likevel går det sakte riktig veien i dette EM.

– I tillegg vil dommerne underveis i kampene kunne benytte seg av videoopptak for raskt å dobbeltsjekke visse situasjoner, sier Rowland.

– Det skal de ha ros for. Det kan absolutt være nyttig, sier Olsson.

Samme format

Spillesystemet blir som før. Det betyr at lag fortsatt kan dra fordel av å slippe inn mål med vilje i siste gruppekamp. Dette for å ta med seg flere poeng til hovedrunden.

Det har skjedd flere ganger, men EHF nekter å forandre spillesystemet.

Mållinjeteknologi ble forsøkt under VM i fjor, men ble fjernet etter få dager fordi systemet ikke var til å stole på.

EM starter neste søndag og har finalekamper 18. desember. Norge er tittelforsvarer.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!