298 russiske idrettsstjerner tatt i ny dopingkontroll

Etter henne kom skandalen

298 russiske idrettsstjerner tatt i ny dopingkontroll. Etter at Darja Klishina ble frontet som Russlands ærlige ansikt, har det meste gått feil.

DOP-TIDA STÅR FORTSATT STILLE: Den russiske sportsyndlingen Darja Klishina reklamerte for klokker dengang hun var populær over hele verden. Seinere har både hun og vi forstått at doptida er den samme i Russland. Der har svindelen bare fortsatt. FOTO: REX/Karl Schoendorfer
DOP-TIDA STÅR FORTSATT STILLE: Den russiske sportsyndlingen Darja Klishina reklamerte for klokker dengang hun var populær over hele verden. Seinere har både hun og vi forstått at doptida er den samme i Russland. Der har svindelen bare fortsatt. FOTO: REX/Karl Schoendorfer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I RIO 2016 var lengdehopperen Darja Klishina den eneste russiske utøveren som fikk lov til å konkurrere på OL-stadion. Hun ble frontfiguren for det nye, ærlige Russland.

Snart fire år seinere går det an å lure på om Darja i stedet er blant de rene russiske idrettshelter. Så omfattende er den organiserte svindelen som nå blir avdekket dag for dag.

Sist uke oversendte de uavhengige etterforskerne i Verdens Antidopingbyrå (WADA) hele 298 nye saker til videre rettsbehandling i de ulike nasjonale antidopingmyndighetene:

  • Nesten halvparten av dem kommer fra det jukset som russerne i panikk gjorde da WADAs dopingjegere forsøkte å få komme inn i det nasjonale dopinglaboratoriet i Moskva.

Det er denne siste svindelen som førte til at Russland er utestengt fra OL, verdensmesterskap og andre store internasjonale konkurranser helt til 2024. Russisk toppidrett er ennå ikke til å stole på, og for hver ny avsløring minker sjansene for rask tilgivelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer