Rosenborg vant 3-0 mot Vålerenga

Etter hetsen: - Fått som fortjent

Endelig spiller kroppen på lag med Alexander Søderlund, og nå varsler RBK-spillerne at de ikke har gitt opp seriegull.

GOD KAMP: Alexander Søderlund kronet en god kamp med scoring i sluttminuttene mot Vålerenga. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
GOD KAMP: Alexander Søderlund kronet en god kamp med scoring i sluttminuttene mot Vålerenga. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpixVis mer

LERKENDAL (Dagbladet): Han har måttet tåle mye tyn, men i går var Alexander Søderlund delaktig i det meste av det Rosenborg hadde å by på da de slo Vålerenga 3-0 på Lerkendal.

På de to første scoringene var han tredje sist på ballen i det oppbyggende spillet, og rett før slutt prikket han inn kampens siste scoring fra 17 meter.

Haugesunderen kriget i duellene, og burde også hatt en assist rett før pause da Anders Konradsen headet i tverrliggeren.

- Jeg har slitt litt med beina de siste månedene, men denne uka har det endelig løsna. Det er utrolig godt for hodet at man kan bidra på den måten som man ønsker. Man får håpe at det bare blir bedre, sier Søderlund til Dagbladet.

- Hvordan har hodet vært de siste månedene?

- Det største problemet har vært at jeg har følt at jeg ikke kan trene og spille på hundre prosent. Resten - om det er kritikk eller noe annet - følger med, der får man bare som man fortjener, sier RBK-spissen, som nå står med to seriemål.

«Fuck off, Søder»

Søderlund har nemlig fått høre det av egne fans når de har slitt. Da de tapte 2-0 mot Haugesund hjemme for en måned siden, toppet det seg.

«Fuck off, Søder. Reis hjem med FKH», het det på et Rosenborg-banner.

- Jeg tror ikke han tenker så mye på det. Jeg tror at han tenker at han er del av et sterkt kollektiv som kommer til å bli gode framover, sier Rosenborg-trener Eirik Horneland til Dagbladet om kritikken.

- Jeg bryr meg egentlig ikke, det må jeg ærlig innrømme. Jeg begynner å bli såpass gammel at jeg vet at det bare er sånn. Sånn synes jeg det skal være, det viser bare at det er engasjement. Det går fint, sier spissen selv.

- Søder har jobbet godt over tid. Han har vært ute og slitt litt med å komme i gang, men nå får han betalt for at han ikke har bikket unna, sier Horneland om eleven, som også scoret fem mål i en treningskamp mot Kolstad forrige mandag.

Saken fortsetter under videoen.

LERKENDAL: Aleksander Søderlund var lettet etter at han endelig åpnet målkontoen i kveld. Video/Reporter: Kristoffer Løkås, Dagbladet TV Vis mer

- Kan bli en farlig trio

Gårsdagens prestasjon er kanskje det beste Rosenborg har prestert i år.

- Ja, det er nok det. Det er solid og vi skaper sjanser. Det er akkurat sånn vi vil ha det, det var det vi gikk for i dag, og det fikk vi til, sier Søderlund.

- Jeg synes det var bra også sist mot Brann, så det er to gode prestasjoner på rad. Det er gledelig, svarer Horneland på samme spørsmål.

Der Søderlund bidro med duellkraft, viste vingene Samuel Adegbenro og David Akintola, som var sist og nest sist på 1-0-scoringen, dribleferdigheter og fart.

- Det kan bli en ekstremt farlig trio. De har utfyllende kompetanse, også er det en sterk benk her i dag som har lyst til å bidra, sier Horneland.

- På ingen måte gitt opp

På spørsmål om hva som er forskjellen med Rosenborg nå, og det laget som sleit stort for et par måneder siden, svarer Horneland:

- Vi kommer i bedre form, vi har vært litt mer kompakte, så vi har ikke rast ut i press. Der har vi vært for dårlige og ikke godt nok trent.

- Det ligger nok litt i hodet på folk. Vi hadde nok godt av det lille avbrekket, få tenke på litt andre ting, og deretter komme tilbake og trene hardt, sier Yann-Erik de Lanlay, som scoret på sitt første touch etter å ha blitt byttet inn, til Dagbladet.

- Det hjelper å ta litt poeng. Da får du roet nervene og det er en slags mental greie der som spiller inn uansett hvor mye du liker det, sier Birger Meling til Dagbladet.

- Har du en beskjed til Molde og de andre i toppen av tabellen?

- Vi må bare fokusere på oss selv og vinne kamper, så får vi se hva som skjer til slutt, men vi har på ingen måte gitt opp, sier Meling.

- Vi er bedre og vi skal kjempe helt inn for å komme oss på toppen av tabellen. Vi gir ikke opp, avslutter Søderlund.