<strong>FÅR IKKE SVØMME:</strong> Sarah Louise Rung var blant utøverne som skulle delta i VM i Mexico. Det er nå utsatt som følge av jordskjelvet som inntraff tirsdag. Foto: AFP PHOTO / Yasuyoshi Chiba
FÅR IKKE SVØMME: Sarah Louise Rung var blant utøverne som skulle delta i VM i Mexico. Det er nå utsatt som følge av jordskjelvet som inntraff tirsdag. Foto: AFP PHOTO / Yasuyoshi Chiba Vis mer

Para-VM utsettes

Etter jordskjelvet: Para-VM i svømming utsettes for første gang i historien

Hoteller og svømmehaller er ødelagte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Et jordskjelv på 7,1 på Richters skala rammet Mexico tirsdag kveld. Myndighetene har opplyst at minst 226 personer har mistet livet - og at dødstallet er forventet å stige.

Nå har Den internasjonale paralympiske komité besluttet å flytte VM i para-svømming. Det er første gang i historien. Det opplyser de i en pressemelding.

Mesterskapet skulle egenlig gå av stabelen i Mexico City fra 30. september.

«Beslutningen ble fattet som følge av den nåværende situasjonen i landet, og etter samtaler med den lokale organisasjonskomiteen og regjeringen i Mexico,» heter det i pressemeldinga.

- Etter det forferdelige jordskjelvet er våre tanker med innbyggerne i Mexico. De tragiske tapene av liv og ødeleggelsene er hjerteskjærende å se. Etter tragedien, er vi helt enige om at fokuset bør være på at de mexikanske innbyggerne skal få bragt livet tilbake til normalen, sier president i IPC, Andrew Parsons.

<strong>JORDSKJELV:</strong> Redningsarbeidere leter etter overlevende. Foto: AFP PHOTO / RONALDO SCHEMIDT
JORDSKJELV: Redningsarbeidere leter etter overlevende. Foto: AFP PHOTO / RONALDO SCHEMIDT Vis mer

Arenaene der svømminga skulle foregå - Fransisco Marquez-bassenget og Juan de la Barrera-bassenget - har ifølge IPC bare fått små skader, men må likevel klareres før eventuell bruk. I tillegg har noen av hotellene som skulle bli brukt til innlosjering fått store skader.

Blant annet skulle Sarah Louise Rung delta i mesterskapet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer