Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Etter jubelen peker han på det kontroversielle emblemet:
- Dette er ikke ideelt

Treneren til den russiske bronseduoen skulle ønske ting hadde vært annerledes.

BRONSE: Trener Vasilij Gudin feirer sammen med ekteparet Anastasia Bryzgalova og Aleksandr Krusjelnitskij etter at bronsen er sikret mot Norge. Foto: REUTERS / Cathal McNaughton / NTB Scanpix
BRONSE: Trener Vasilij Gudin feirer sammen med ekteparet Anastasia Bryzgalova og Aleksandr Krusjelnitskij etter at bronsen er sikret mot Norge. Foto: REUTERS / Cathal McNaughton / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • OAR - NORGE 8-4

GANGNEUNG (Dagbladet): Russerne Anastasia Bryzgalova og Aleksandr Krusjelnitskij ble for sterke i nattas bronsefinale i mixed double curling.

Dermed ble det med en fjerdeplass for norske Magnus Nedregotten og Kristin Skaslien.

Russerne, som konkurrerer under fanen OAR (Olympic athletes from Russia), kunne med det feire etter det forsmedelige nederlaget for Sveits i går. Trener Vasilij Gudin er stolt av den russiske duoen han mener har en stor framtid.

- Ikke ideelt

BRONSEN RØK: Det ble for hard motstand for den norske curlingduoen, mens medaljehåpet lever videre med Kjetil Jansrud etter en fjerdeplass i utfordelen av alpintkombinasjonen. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet / NTB/scanpix Redigering: Ørjan Ryland Vis mer Vis mer

På spørsmål fra Dagbladet om hvordan det er å konkurrere som OAR og ikke som Russland, peker han på det nøytrale hvite og svarte emblemet på den hvite jakka og sier:

- Det er klart - dette er ikke ideelt.

Han forteller at de forsøker å ikke tenke for mye på det, og at fokuset har vært på jobben som skal gjøres under OL.

- Vi begynte å jobbe med å kvalifisere oss til OL for to år siden, og for oss er det bare viktig å få spille her. Det fortjener de, sier han, og sikter til de to unge utøverne som nettopp har sikret seg en medalje i sine første olympiske leker

Samtidig legger han ikke skjul på at det er vemodig at de ikke får konkurrere under det russiske flagget, og at det er så mange russere som ikke får muligheten til å konkurrere om edelt metall.

- Likevel er det tristeste for oss at andre atleter fra Russland ikke får delta. Som trener gjør det meg mye tristere, sier Gudin, som også understreker at dette er en medalje for OAR - ikke for Russland.

Må levere

Allerede nå begynner Gudin å se fram mot de neste vinterlekene som skal arrangeres i Beijing i 2022.

Etter at ekteparet Krusjelnitskij og Bryzgalova sikret bronsen, er han optimistisk med tanke på at det nasjonale curlingforbundet vil satse videre. For i Russland er det resultater som teller.

- Vi bør alltid få et resultat. Det holder ikke nødvendigvis med en god kamp eller talentfulle utøvere. Nå har vi en medalje. Det er viktig for oss og for forbundet, sier han.

Han benytter også anledningen til å trekke fram støtten både han og de to utøverne har opplevd fra de andre som er med i mixed double-sirkuset.

- Alle kjenner hverandre. Alle de andre lagene støtter oss, og det setter vi pris på, sier Gudin.

FALL: Russiske Anastasia Bryzgalova snublet i sin egen stein mot Norge, men reiste seg og spilte en kjempekamp. Foto: REUTERS / Toby Melville / NTB Scanpix
FALL: Russiske Anastasia Bryzgalova snublet i sin egen stein mot Norge, men reiste seg og spilte en kjempekamp. Foto: REUTERS / Toby Melville / NTB Scanpix Vis mer

- Det er farlig

Det er strenge regler for de russiske utøverne under OL.

Freestyle-kjøreren Maksim Burow bar OAR-flagget under åpningsseremonien på fredag. Etterpå sa han at han er bekymra for hva tilhengerne deres kan finne på.

De russiske utøverne har fått strengt forbud mot å ikle seg de russiske fargene, eller ha «Russia» på draktene. Under seremonien var det blant annet flere russiske flagg på tribunen.

- Støtten fra fansen har vært veldig fin, men det er farlig at de kommer med russiske flagg. De kommer sikkert til å ville ta bilder med oss, så vi må være på vakt i tilfelle folk vil avbilde oss i nærheten av russiske flagg, sier han.

Han stikker likevel ikke under stol at det varmer at mange russere har tatt turen til Sør-Korea for å støtte de russiske deltakerne.

- Samtidig er det veldig fint at tilhengerne våre kommer hit for å støtte oss, og at de ikke har gitt opp håpet i denne vanskelige tiden.

Anken avvist

Det var i desember det ble kjent at Russland som nasjon ikke får delta i OL, og torsdag ble den siste spikeren i OL-kista satt for mange av de russiske utøverne.

47 russiske utøvere, inkludert blant andre Sergej Ustjugov, Aleksandr Legkov og Maxim Vylegzjanin, anket tidligere denne uka IOCs avgjørelse om å ikke invitere dem til OL, i et siste forsøk på å få stille til start i mesterskapet.

Idrettens voldgiftsrett (CAS) tok derimot ikke anken til følge. Dermed er OL-håpet definitivt ute for Ustjugov, Legkov og de andre russerne.

For noen russiske utøvere var det siste håpet om OL allerede ute før torsdag. Forrige onsdag ble det klart at CAS avviste ankene til blant andre skøyteløperne Denis Juskov og Pavel Kulizjnikov.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!