Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Petter Northug og landslaget

Etter konflikten: Vil lokke Northug tilbake på landslaget. Dette svarer skistjerna

Emil Iversen tror Petter Northug hadde prestert bedre om han var en del av landslaget. Mosvik-ekspressen mener tankegangen er inkonsekvent.

FRIERI: Emil Iversen håper Petter Northug vil komme tilbake på landslaget. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FRIERI: Emil Iversen håper Petter Northug vil komme tilbake på landslaget. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Onsdag kveld snakket Petter Northug ut overfor Dagbladet om vrakingen til minitouren i Canada og indikerte at han mener Vidar Løfshus ikke er rett mann som landslagssjef for det norske skilandslaget.

Selv om Northug var sterkt imot vrakingen, presiserte Mosvik-ekspressen at denne meningsytringen ikke hadde noe med selve vrakingen å gjøre. Northug mener Løfshus ikke utfyller sin rolle på en ideell måte og ikke viser fram langrennssporten på best mulig vis.

Langrennsstjerna reagerer på måten Løfshus har håndtert og uttalt seg på i dopingsakene og behandlingen av kompisen Emil Iversen under Lahti-VM. Sjokkerende, skrev 31-åringen på Instagram etter Løfshus uttalelser. Skandale, uttalte Northug til Dagbladet like etter.

Iversens råd

Konflikten mellom skiesset og ledelsen i Norges Skiforbund har utartet den siste tiden. Etter at Northug gikk på en treningssmell i slutten av oktober, har han slitt sportslig og blitt vraket til en rekke renn. Nå oppfordrer Emil Iversen sin gode kompis til å komme tilbake på landslaget.

- Jeg tror Petter hadde gjort det bedre om han hadde vært på landslaget, sier Emil Iversen til Dagbladet.

- Hvorfor det?

GOD RELASJON: Hvis Emil Iversen (t.v.), Johannes Høsflot Klæbo (i midten) og Finn-Hågen Krogh blir en del av allroundslaget, vil det være mer attraktivt for Petter Northug å komme tilbake, men likevel ikke nok. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
GOD RELASJON: Hvis Emil Iversen (t.v.), Johannes Høsflot Klæbo (i midten) og Finn-Hågen Krogh blir en del av allroundslaget, vil det være mer attraktivt for Petter Northug å komme tilbake, men likevel ikke nok. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Den ekstreme treningsgruppa på landslaget ville styrket Petter. Da hadde han fått matchingen han trenger, mener 25-åringen.

Iversen tror det også ville ha gitt Northug en vekker.

- Jeg trener ikke så mye med Petter. Han er på sine samlinger og vi på våres. Jeg tror han hadde hatt godt av å trene enda mer med oss. Han trenger å se hvor lista ligger, for den ligger høyt. Da hadde han kanskje fått seg en vekker.

- Er dette noe dere prater mye om?

- Vi har pratet litt om det, men Petter har vært på landslaget før. Jeg skjønner at han vil prøve noe annet. Man må gjøre det man trives med, ellers har man ikke en sjanse. Petter hadde kanskje fått litt nok av å være på landslaget. Men jeg tror han har lært mye av denne sesongen, sier langrennsprofilen fra Meråker.

Northugs svar

Til Dagbladet svarer Petter Northug at han stusser over Iversens vekslende meninger.

- Emil har sagt til meg mange ganger at han tror jeg hadde gjort det bedre om jeg var på landslaget. Han sier det alltid når jeg går dårlig og så sier han det motsatte når det går bra. Emil klarer ikke helt å bestemme seg, sier Northug til Dagbladet og impliserer at Iversen er inkonsekvent.

FÅR MATCHING: Petter Northug er ikke bekymret for at han ikke får god matching på sitt private lag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FÅR MATCHING: Petter Northug er ikke bekymret for at han ikke får god matching på sitt private lag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Iversen vil gjerne få opp både Finn-Hågen Krogh og Johannes Høsflot Klæbo på allroundslaget, samt Northug, for å få utøvere som er mer lik ham selv.

På den måten vil han få bedre matching på hurtighetsøkter og typer som er mer i nærheten av Iversens treningsnivå enn Martin Johnsrud Sundby og co.

Det synes Northug er en god idé.

- Det er kanskje mer attraktivt å være på landslaget hvis dine gode kompiser også er der?

- Ja, det får vi se på. Heldigvis får jeg trent litt med trøndergutta hjemme når vi ikke er på samling. Der får jeg riktig matching, svarer Northug til Dagbladet.

Vidar Løfshus antar at Northug er tilbake på landslaget i november.

- Petter er tilbake på laget fra Beitostølen til og med NM del 2 neste år, skriver Løfshus i en SMS til Dagbladet.

Vil lokke med damer

Iversen tror det blir vanskelig å lokke Mosvik-ekspressen tilbake på landslaget, slik situasjonen er nå.

- Jeg skulle gjerne hatt Petter på laget også, men det er tydeligvis ikke nok med meg for å lokke ham tilbake, sier Meråker-gutten.

- Hva skal til for å få Petter tilbake på landslaget?

NORTHUG REAGERER: Sølvvinner Sergej Ustjugov så ut som om han ikke ønsket å være på medaljeseremonien i det hele tatt. Etter at det formelle i medaljeseremonien var et faktum, rev han av seg sølvmedaljen. Video: Lise Rafaelsen Vis mer

- Vi skulle nok hatt noen damer, helst glamourmodeller. Men jeg vet ikke om Tor Arne er så interessert i det. Men jeg tror noen glamourmodeller kunne ha vært et nødvendig trekkplaster, sier Iversen og smiler lurt.

- Hvilken aldersgruppe da?

- Det er et vidt spekter fra rundt 20 til 40 år. Selv setter jeg grensa fra 22 til 25 år. Jeg er kritisk når det kommer til konematerialet, skjønner du.

- Du er på jakt etter kone?

- Ja, selvfølgelig. Alle gutter er på utkikk etter kone, selv om jeg ikke skal ha familie helt ennå. Jeg har bygd meg hus nå, så jeg er et lite steg på veien, håper Meråker-gutten.

Northug slår tilbake

Iversen flyttet inn i sin nye tomannsbolig i går. Før Lahti-VM kritiserte han Northugs treningsfilosofi etter smellen han gikk på i høst.

Nå slår langrennsstjerna tilbake mot kompisen.

- Nå tror jeg Emil må kritisere sitt eget opplegg i stedet. Du ser det på mønsteret at han ikke har den samme punchen på lagsprinten i VM. Når han har den, er han rå. Men når Emil ikke er i form, er han ikke noe bra. Men det er en sånn løper du vil være: enten vinner du, eller så er du langt bak, sier Northug til Dagblaet.

- Emil var styggsterk i Kuusamo og gikk fort en del skirenn etter det, ikke minst i Falun. Der gikk han kjempebra, men så fikk han en dupp fram mot VM. Det er der han må gjøre evalueringen sin og finne ut hva han må gjøre annerledes, mener 31-åringen fra Mosvika.

Sesongens siste skirenn for majoriteten av langrennsstjernene er NM del 2 på Gålå, som finner sted 30. mars til 2. april.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media