Etter krangelen: - Forberedt på presset

Visepresidenten i Norges Tennisforbund og Casper Ruuds tidligere mentale trener tror ikke «krangelen» med Holger Rune vil påvirke 23-åringen i fredagens Grand Slam-semifinale.

HISTORISK: Fredag kveld spiller Casper Ruud semifinale i en Grand Slam-turnering. Foto: Reuters
HISTORISK: Fredag kveld spiller Casper Ruud semifinale i en Grand Slam-turnering. Foto: Reuters Vis mer
Publisert

Onsdag kveld sikret Casper Ruud seg en historisk semifinaleplass i French Open etter seier mot Holger Rune. Men etter kampen har stemningen vært av det ampre slaget.

Karin Hjelle Dalbak, visepresident i Norges Tennisforbund, forteller at Ruud aldri har vært i en krangel på tennisbanen og tror den norske tennisstjerna er klar for semifinalen mot kroatiske Marin Cillic.

- Jeg tror han klarer å legge det bak seg og se fram mot kveldens semifinale. Casper er veldig profesjonell, trygg og fokusert. Jeg tror ikke det har vært et forstyrrende element, sier hun til Dagbladet.

Hun fortsetter:

- Casper er en fantastisk utøver og har aldri vært i en krangel på tennisbanen. Jeg skal ikke uttale meg om Holger Rune, men oppførselen hans ble lagt merke til av de som så på kampen.

Mental trener Erik Bertrand Larssen var en del av Team Ruud fra 2013 til januar 2022. Han ønsker ikke å uttale seg om hendelsen, men forteller til Dagbladet at Ruud er forberedt på presset som følger med.

- Det snakkes mye om det mentale i konkurranse, men vi har jobbet mest med det mentale i hverdagen. Det bygger selvtillit, kontroll og trygghet, som igjen hjelper deg til å ta riktige valg. Vi har jobbet mye fra Casper var 14-år og han har et veldig godt team rundt seg, så han er forberedt på presset som følger med i verdenstoppen, sier Larssen til Dagbladet.

TIL FINALE: Casper Ruud (23) tok seg til en sensasjonell semifinale i French Open, etter en dramatisk kamp mot danske Holger Rune (19). Danskens oppførsel under og etter kampen får stor oppmerksomhet. Bilder fra Discovery+. Se semifinalen på Discovery+ fredag 3. juni. Vis mer

- Mye drama til tider

«Krangelen» mellom Team Ruud og Team Rune startet med sistnevntes frustrasjon på banen, og episoden da de to forsøkte å takke for kampen fikk stor oppmerksomhet. Rune så bort da han tok Ruud i hånda, og nordmannen ristet litt på hodet.

Etter kampen oppsto det en ordkrig mellom duellantene:

Først hevdet Rune at Ruud og teamet kom inn i garderoben og feiret i overkant mye. Casper Ruuds pappa og trener, Christian Ruud, uttalte til NRK at påstanden ikke stemte.

Men det stoppet ikke der. Holger Runes mamma, Aneke Rune, mente det Christian Ruud sa var løgn.

Ruuds versjon av hva som skjedde i garderoben etter kampen er svært annerledes fra Runes.

- Det er en stor garderobe vi satt i etter kampen, der jeg og resten av teamet sitter på en side, mens han sitter på en helt annen side. Jeg tok isbad og fikk restituert litt etter kampen, så dro vi hjem. Hvordan han får det til å stemme at jeg ropte noe i ansiktet hans, det er vanskelig å forstå. Det er en løgn, sa Ruud i et intervju med Eurosport.

- Rystet

Holger Rune fra oppgjøret mot Casper Ruud. Foto: AFP
Holger Rune fra oppgjøret mot Casper Ruud. Foto: AFP Vis mer

Til Dagbladet forteller Holger Rune at han mener han ikke lyver, og at Casper Ruud må slutte å komme med usannheter.

- Han vet at han gjorde det, men det er for flaut å si det høyt. Han burde være den modne utenfor banen også, sier Rune til Dagbladet.

Han vil i utgangspunktet ikke fortsette drittkastingen, men er klar på hva han mener.

- Jeg er rystet over at han benekter oppførselen sin etter kampen.

Han ønsker likevel Ruud lykke til i semifinalen mot Marin Cilic i morgen.

- Jeg synes pressen bør gi Casper arbeidsro og jeg ønsker ikke at forstyrre ham i hans første grand slam-semifinale. Der er nok press allerede. Jeg ønsker ham en god kamp, sier Rune.

Team Ruud har ikke svart på Dagbladets henvendelser.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer