Det skjedde noe på Lerkendal da Hareide vraket RBK for Norge i 2004

- Etter meg begynte de plutselig å kaste trenere ut av døra

Åge Hareide skryter av Drillo, skryter av Eggen og har takket nei til et meget godt tilbud fra en attraktiv nasjon. Og så mener han å vite hvorfor Kåre Ingebrigtsen fikk sparken i Rosenborg.

EN ETTETRAKTET DUO: Åge Hareide (t.v.) og assistent Jon Dahl Tomasson har et år igjen som trenere for Danmark. Skal Åge Hareide tilbake til Norge, er det mye som taler for at Tomassen, bosatt i Nederland, er en mann han vil ha med seg. Foto: NTB Scanpix
EN ETTETRAKTET DUO: Åge Hareide (t.v.) og assistent Jon Dahl Tomasson har et år igjen som trenere for Danmark. Skal Åge Hareide tilbake til Norge, er det mye som taler for at Tomassen, bosatt i Nederland, er en mann han vil ha med seg. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

KØBENHAVN (Dagbladet): I slutten av mai, på kontoret til generalsekretæren i det danske fotballforbundet (DBU), åpnet Åge Hareide døra for å forlenge med Danmark ut over EM 2020. Et par uker seinere, etter ytterligere to landskamper uten tap, og nå med en ubeseiret-rekke på 28 matcher med laget han har ført fra 46 til 10 på FIFA-rankingen, kom beskjeden om at Kasper Hjulmand blir Danmarks neste landslagstrener.

Overrasket? Ja! Sjokkert? Ikke like mye. Åge Hareide vet bedre enn de fleste hvordan fotballens mekanismer opererer og virker. Han er 65 år og en del av spillet. Han vet det handler om å gripe muligheten når den byr seg.

Slik DBU grep den langsiktige muligheten da Kasper Hjulmand ble tilgjengelig.

Slik han selv grep muligheten da Norge-jobben åpnet seg i 2004.

Mislikte timingen

Du kan si at Åge Hareide fikk døra i trynet. Bang! Men han falt ikke. Han vet hva han har gjort i Danmark. Han vet hvor han står, både i forhold til laget og folket.

- Jeg likte ikke timingen på det, sier han.

- De (DBU) kunne godt fortalt meg at de hadde en annen kandidat, at det var sånn det kom til å bli, og valgt å offentliggjøre det på et seinere tidspunkt. Men det ble som det ble, det er alle innforstått med, og det eneste som teller nå er å levere EM 2020.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer