Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Etter min mening møkkafotball»

Fotball-Norge koker i lokalavisene.

(Dagbladet.no): Lyn og Henning Berg topper tabellen, og i de tre neste kampene venter Stabæk, Sandefjord og TIL. Uten at Berg lover fortsatt førsteplass.

Molde - Lyn 0-1


- Vi er så kjedelige at vi tar en kamp om gangen, sier Berg til Dagsavisen

I samme avis mener Berg at hans magesyke mannskap lett burde vunnet med to mål. Molde-veteran Petter Rudi er neppe av samme oppfatning, i Romsdals Budstikke forteller han at tapet mot oslolaget er «fryktelig irriterende».

- Hadde vi vunnet kunne vi ha snakket om en kjempestart. Vi måtte gamble og satse på å utlikne, men mislyktes. Likevel skal vi ikke fortvile for mye. Vi har flere gode spillere i bakhånd, og kommer til å bli bedre og bedre utover i sesongen, sier Rudi.

Stabæk - Odd Grenland 1-1

Stabæk har ennå ikke tapt i eliteseriecomebacket, men gårsdagens kamp irriterer likevel stopper Inge André Olsen. Han likte ikke måten Odd fikk straffespark på.

- Jeg synes det er utrolig surt at målet kommer på denne måten. Det var et klart straffespark, men det var helt unødvendig. Situasjonen var ikke farlig en gang. Juniorfeil, sier Olsen til Budstikka og legger til:

«Etter min mening møkkafotball»

- Odd er et lag vi bør slå på hjemmebane.

Odd-veteran Tommy Svindal Larsen synes grenlandlaget spilte ball med bæringene løpende etter.

- Vi hadde grepet om kampen og jeg synes at Stabæk ikke klarte å prestere all verden. Jeg synes vi kan forvente langt mer trykk fra Stabæk, men vi sto veldig godt bakover i dag, sier Tommy til Varden.

Overfor Telemarkavisa klager trener Arne Sandstø på for få sjanser.

- Jeg prøvde fire spisser i løpet av kampen uten at noen av dem klarte å trenge gjennom Stabæk-forsvaret.

Lillestrøm - Viking 3-1

LSK-trener Uwe Rösler så sitt lag snu 0-1 til 3-1. Og mener seieren var et slags sesonggjennombrudd for Royal League-finalistene.

- Vi var nødt til å slå en annen medaljekandidat, og det er en helt ny situasjon for dette unge laget. Jeg er fornøyd med måten de taklet det på selv om jeg vet at vi kan spille mye bedre enn vi gjorde i denne kampen, sier Rösler til Romerikes Blad.

LYN-LEDER: Espen Hoff kom inn og sikret full pott for Lyn. Foto: Scanpix
LYN-LEDER: Espen Hoff kom inn og sikret full pott for Lyn. Foto: Scanpix Vis mer

I Stavanger irriterer Viking-spillerne seg over straffeutlikningen som kom da Fredrik Lundquist strek-reddet med hånda og ble utvist.

Dessuten klager Allan Gaarde på dommeren, som lot Frode Kippe vippe ballen i mål til 2-1 mens muren ble satt opp.

- Vi fikk beskjed av dommeren at han skulle blåse først, men hørte ingenting. Dette var veldig ergerlig, og situasjonen avgjorde kampen. Dessuten mener jeg Mifsud var offside i situasjonen som førte til det røde kortet og straffeutlikningen like i forveien, sier Gaarde til Rogalands Avis.

Ham-Kam - Fredrikstad 3-1

På Hamar jubler trener Frode Grodås over sesongens første seier, og hyller stopper og tomålscorer Juha Pasoja (29).

- Det er ikke tvil om at vi har fått en solid stopper. Jeg vil si at han er en spiller uten svakheter. Og det beste er at han blir bedre og bedre etter hvert som han blir varmere i Ham-Kam-trøya, sier Grodås til Hamar Arbeiderblad.

FFK-trener Knut Torbjørn Eggen klager ikke på resultatet. Han beskriver innsatsen som «skrekkelig svak» i Fredriksstad Blad.

- Vi ble slått i lufta, i duellene og på kampvilje. Ham-Kam utnyttet sine sterke sider til fulle, og det var ingenting å si på seieren. Vi var ikke i nærheten, sier Eggen.

Men Simen Brenne er i skuffelsen glad for at FFK i det minste ikke spiller fotball som hjemmelaget.

- De slo langt og jobbet veldig bra, og fikk kampen dit de ville. Etter min mening møkkafotball, men det fungerer for dem. Men ingen type fotball jeg liker, og den passer tydeligvis dårlig for oss. Vi har slitt mye her oppe, sier Brenne til avisa.

Sandefjord - Tromsø 1-0

Tor Thodesens gutter er bare en bokstav unna serieledelsen, Sandefjord har like mange poeng som Lyn. En slik serieåpning fortjener tittelen «Skjøt oss inn i drømmeland» i Sandefjords Blad.

- Jeg er utrolig stolt. Det var ingen vakker forestilling utpå der, men vi tapte ikke en eneste duell. Innsatsen til spillerne var fantastisk, og jeg får tårer i øya å se sånt. Det er en helt rå entusiasme som legges til grunn. Når vi opptrer på den måten, er vi ikke så enkle å ha med å gjøre, sier Thodesen.

Stemingen er nedtrykt i TIL, Ole Martin Årst synes ikke laget har fortjent mer enn tre strake tap.

- Vi må være ærlige med oss selv. Både resultatene og prestasjonene hittil har vært for dårlige, det må vi bare erkjenne og gjøre noe med, sier Årst til Nordlys.

Trener Ivar Morten Nordmark mener det var hans egne spillere gjorde Sandefjord-stopper Fredrik Kjølner så ruvende i går.

- Vi visste vi måtte slå en del langt, men jeg skjønner ikke hvorfor vi skal spille Fredrik Kjølner god. Himmelen er høy, og vi kan slå over og rundt han. I stedet klarte vi å slå alle baller rett i «pæra» på han, og det er i mine øyne helt ufattelig, sier Normark til avisa.

Vålerenga-Rosenborg 0-0

VIF traff stenger og tverrligger, men klarte aldri å sikre seg sesongens første trepoenger. Kjetil Rekdal er ikke bare skuffet.

- Vår beste kamp på evigheter. Nå viste vi noe av det vi veit vi kan, sier VIF-treneren til Dagsavisen.

I Dagbladet i dag forteller Rekdal at RBK klarte å tenne VIF-gutta med sin arroganse. Treneren synes trønderne oppførte seg som verdensmestere før avspark, skriver Aftenposten.

- De har vært opptatt av å skryte av seg selv. Men vi viste i dag at det finnes andre lag, og det var godt å få dem ned på jorda. Bare så synd vi ikke fikk prikken over i\'en.

RBK var ikke mer arrogante i går kveld enn at ett poeng gledet.

- Og spiller vi uavgjort borte og vinner hjemme, ja, da blir vi seriemestere til slutt, sier Christer Basma til Dagsavisen.

Først må de spille litt uten Daniel Braaten og Miika Koppinen, som begge ble skadd på nytt i går. RBKs støtteapperat tror begge er ute i en god stund, de er i hvert fall ikke på banen mot Molde søndag.

- Daniel slo opp strekken sin og Miika fikk et problem med kneet som han har slitt med. Han må kanskje ha en meniskoperasjon, sier fysioterapeut Siri Marte Hollekim til Adresseavisen.

TVERRLIGGER OG STANG: Ardian Gashi og Christian Grindheim traff treverket i det trener Kjetil Rekdal kaller den beste VIF-kampen på evigheter.
SKAPER FOR LITE: Tommy Svindal Larsen synes likevel Odd hadde grepet på Stabæk og Daniel Nannskog.
GAARDE SÅ OFFSIDE FØR HANDSEN: Danske Allan Gaarde (foran) mener spillet burde vært avblåst før det røde kortet og straffen for LSK.
MØKKAFOTBALL: Simen Brenne (foran) lot seg langt fra imponere av Hamkam og stopper Juha Pasoja.
FORTJENT BÅNNLAG: Ole Martin Årst er kritisk til sitt eget lag etter tapet mot Sandefjord.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling