«Etter min vurdering, er det bedre å investere penger i Raufoss enn i Vålerenga»

- Raufoss har potensial til å bli storklubben i det indre østlandsområdet. I løpet av fire-fem år tror jeg klubben vil være etablert i Tippeligaen. Etter min vurdering, er det bedre å investere penger i Raufoss enn i Vålerenga, sier landslagskaptein og United-stjerne Henning Berg (30) til Dagbladet.

Nylig investerte Berg 500 000 kroner i den 82 år gamle 1. divisjonsklubben på Toten. Han sitter også i styret i Raufoss Fotball ASA, og har innflytelse på det som skjer i klubben. ASA-et har en samlet aksjekapital på 10 millioner kroner. Svein Bredo Østlien (tidligere Raufoss-spiller) har spyttet inn én million kroner, og er største aksjonær. Henning Berg følger på en pen andreplass, sammen med Toten Sparebank.

- Lønnsomt

Raufoss er den eneste fotballklubben Henning Berg har satset penger i.

- Raufoss-aksjene har mye større potensial enn dagens verdi. Investeringen er gjort for å tjene penger. Hadde jeg ikke trodd på den, ville jeg ikke gått inn med en halv million kroner, sier Henning Berg.

Han karakteriserer Raufoss som en stabil klubb med bra økonomi, og tror framtida for totningene kan bli gyllen.

- Som etablert tippeligaklubb om noen år, vil også vi kunne selge spillere utenlands. I kamp med Kongsvinger og Hamkam, tror jeg Raufoss kan bli den dominerende klubben i området. Forskjellen på klubber som sliter eller har suksess, er ofte de som styrer. Det er én av grunnene til at jeg tror mer på Raufoss enn Vålerenga, sier Henning Berg.

- Ligaen ikke avgjort

I ettermiddag er han trolig enda et skritt nærmere ligamesterskapet på balløya. Sunderland hjemme bør være en overkommelig oppgave. I morgen møter Liverpool (11 poeng bak United) Drillo's Wimbledon på bortebane.

- Liverpool kan fort vinne resten av kampene, så det gjelder å stå på fortsatt. Selv om vi leder klart, er ligaen ennå ikke avgjort, sier Henning Berg.

For tida ruver han i Uniteds midtforsvar, vinner flest taklinger og slår best pasninger. Selv regner landslagskapteinen med å avslutte fotballkarrieren i utlandet.

- Jeg kommer nok aldri til å spille for en norsk klubb igjen. Heller ikke Raufoss. Derimot vil jeg helt sikkert være involvert i fotballen, også etter at den aktive karrieren er over. Kanskje i et styre, kanskje som trener, sier Henning Berg til Dagbladet.

Raufoss-direktør?

Asgeir Sveen, styreformann i Raufoss Fotball ASA, ser ikke bort fra at Henning Berg vil sitte som Raufoss-direktør om noen år.

- Rosenborg har Rune Bratseth i direktørstolen, Vålerenga kan få Kjetil Rekdal og vi Henning Berg i samme rollen. Han er én av grunnene til at vi tror Raufoss vil være i Tippeligaen om to-tre år, sier Asgeir Sveen.

<B>FORRETNINGSMANN:</B> Landslagskaptein og Manchester United-stopper Henning Berg bruker en halv million kroner i Raufoss.