Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Etter nesten ett års skadeavbrekk kan Frafjord få sin Larvik-debut i cupfinalen

- Jeg er definitivt klar.

COMEBACK: Etter nesten ett års skadeavbrekk kan Frafjord få sitt comeback i cupfinalen mot Halden i ettermiddag.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
COMEBACK: Etter nesten ett års skadeavbrekk kan Frafjord få sitt comeback i cupfinalen mot Halden i ettermiddag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): I ettermiddag møtes Larvik og askeladd Halden til cupfinale i Oslo Spektrum.

I en kamp der Larvik regnes som soleklar favoritt og kan ta sitt sjuende cupgull på rad, kan Marit Malm Frafjord (29) få comeback på håndballbanen. Tor Odvar Moen bekreftet overfor Dagbladet i går at Frafjor er i troppen.

29-åringen har som landslagskaptein ledet Norge til både OL- og VM-gull, men i VM i fjor holdt en skulder henne ute av spill. Etter at hun skadet akillesen i februar, var hun heller ikke aktuell til årets EM. Faktisk har ikke Frafjord spilt ett minutt for Larvik siden overgangen i sommer.

Nå er altså trønderen friskmeldt.

- Det var veldig deilig å få den beskjeden. Det har selvfølgelig vært frustrerende å være skadet, spesielt når akillesskaden kom nesten oppå den forrige. Det er tøft mentalt, sier Marit Malm Frafjord til Dagbladet.

Roser Larvik Søndag fikk hun det etterlengtede klappet på skuldra. Faktisk var hun kun fullt spilleklar i en og en halv måned før akillesskaden i februar. I mellomtiden meldte hun altså overgang fra danske Viborg til Larvik.

- Larvik har vært veldig flinke til å legge til rette. I Larvik er det andre forhold enn i Danmark, man føler ikke på presset over at man må komme tilbake. Man får den tiden man trenger, sier Frafjord.

Tor Odvar Moen utelukker ikke at Frafjord får sjansen med et innhopp i ettermiddag.

- Hun kommer inn i en tropp der vi har to linjespillere, men vi prøver å fuse inn de som har vært ute. Hvis det er mulig i en cupfinale, vil det skje der. Vårt mål er å få spillerne skarpe til Champions League i januar/februar.

Soleklare favoritter - Jeg håper selvfølgelig at jeg får komme på i dag, men hvis jeg ikke gjør det er det også greit. Jeg tar det som det kommer, men jeg er definitivt klar, sier Frafjord.

- Dere er soleklare favoritter?

- Selvfølgelig burde vi slå dem, med det laget vi har. Men det er noe spesielt med finaler, de lever litt sitt eget liv. Selv om vi har et på papiret bedre lag, er det ikke sagt at vi vinner. Vi må gjøre en god kamp og spille bra for å vinne.

Så EM fra sofaen Larvik stiller i cupfinalen med fire nybakte europamestere i stallen: Karoline Dyhre Breivang, Linn-Kristin Riegelhuth Koren, Nora Mørk og Sanna Solberg.

Tidligere landslagskaptein Frafjord måtte se de to foregående mesterskapene fra sofaen - med blandede følelser.

- Jeg er selvfølgelig kjempeglad på vegne av laget, men jeg skulle jo så gjerne vært der selv. Jeg er skikkelig imponert over det de gjorde i EM, spesielt over angrepshåndballen. Å prestere så bra som de gjorde, det er helt rått. At de unge kommer så sterkt opp viser at vi har mye å gå på. Det er bra at vi klarte å ta tilbake EM-gullet, sier Frafjord til Dagbladet.