Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Etter ni år greide Danmark å bryte medaljetørken

Knuste Polen i bronsefinale.

 JUBELSCENER:  De danske jentene etter å ha sikret sin første medalje i VM. Foto: Andrej  Isakovic / AFP / NTB Scanpix
JUBELSCENER: De danske jentene etter å ha sikret sin første medalje i VM. Foto: Andrej Isakovic / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Danmark slo Polen 30-26 i bronsekampen i håndball-VM for kvinner og tok sin første mesterskapsmedalje siden EM i 2004.

 I VM var det første danske medalje på 16 år.

- Jeg synes vi gjorde en god turnering, selv om det var litt opp og ned, sa landslagssjef Jan Pytlick til DR1. For Pytlick var det første seier i en bronsekamp etter fire fjerdeplasser.

Danmark kom til kampen som favoritt mot et polsk lag som overrasket stort ved å ta seg helt til semifinale i VM, men etter en god start og ledelse 5-2 gikk det i stå for danskene. Polen vendte kampen og ledet 15-12 ved pause.

- Polen fikk for mange enkle mål i starten, men vi fikk justert forsvaret. Vi vant fordi vi trodde på det. Vi fortsatte å prøve, og til slutt fikk vi i gang angrepsspillet, sa Pytlick.

Særlig Kristina Kristiansen tok ansvar da Danmark vendte kampen i annen omgang. Hun endte med 10 scoringer på 13 skudd, og til slutt ble seieren klar.

Kim Rasmussen, en av de mange danske trenerne i håndball-VM, måtte dermed innse at han ikke greide å løfte sitt polske lag helt til medalje.

(NTB)