Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Etter ni minutter så det veldig stygt ut. Så reiste Tottenham seg mesterlig

Spurs fikk med seg 2-2 fra Torino etter at Juventus ledet 2-0.

PRAKTSCORING: Gonzalo Higuain setter inn 1-0 på vakkert vis. Foto: REUTERS/Massimo Pinca/NTB Scanpix
PRAKTSCORING: Gonzalo Higuain setter inn 1-0 på vakkert vis. Foto: REUTERS/Massimo Pinca/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Juventus - Tottenham 2-2 (2-1)

(FourFourTwo): Vi er kommet til sluttspillet i Champions League hvor det allerede i denne runden serveres storkamper på løpende bånd.

Kveldens godbit fant sted i Torino, der vi fikk et fyrverkeri fra start mellom fjorårsfinalisten Juventus og sulteforede Tottenham.

Bortelaget så nok for seg alle slags overskrifter da Juventus tok ledelsen med to mål allerede etter ni minutter, særlig med tanke på den sterke forsvarsmuren som møtte det engelske laget.

Men 2-0 er som kjent en «farlig ledelse». Det så iallfall ikke ut til å gi Juventus trygghet i de bakre rekker.

Men med Harry Kane og Christian Eriksen på laget vil du alltid få muligheter, og duoen sørget for at utgangspunktet før returoppgjøret ser bra ut for et sultent London-lag.

- Vi er sikker på at vi vil få sjanser på Wembley. Vi går inn i den kampen fulle av selvtillit og vi ser fram til det, sier Eriksen til BT Sport etter kampen.

- Vi kunne vært ute etter bortekampen i Champions League. Det viste karakter. Det var en fantastisk forestilling etter det og vi tar med to bortemål til Wembley. Fantastisk resultat, sier Kane til BT Sport.

Imponerende rekke

Juventus kom med en mildt sagt imponerende rekke kamper før møtet med Tottenham. Den gamle dame hadde kun sluppet inn ett mål på de siste 16 kampene i alle turneringer(!). Det inkluderte møter med lag som Barcelona, Inter, Napoli og Roma.

Juventus hadde heller ikke tapt på sine siste 22 hjemmekamper i Champions League (14-8-0), mens Spurs på sin side hadde scoret i 20 strake kamper i alle turneringer før kveldens dyst.

Samtidig kunne bortelaget skilte med å ha spilleren som scoret aller flest mål av samtlige spillere i de store ligaene i 2017 - Harry Kane med sine 56 scoringer.

Og stjernespissen fornektet seg heller ikke i kveld.

Drømmestart

Det var nok mange som så for seg at Juventus-manager Massimiliano Allegri ville ha en litt mer defensiv tilnærming til kampen, men 50-åringen sendte ut de fire offensive spillerne Douglas Costa, Federico Bernardeschi , Mario Mandzukic og Gonzalo Higuain fra start. Paulo Dybala sleit fortsatt med lårskaden han pådro seg 7. januar.

Og Allegri fikk betalt allerede etter to minutters spill. Juventus fikk frispark på rundt 25 meter og playmaker Miralem Pjanic spilte en enkel ball inn i boksen, hvor Higuain hadde løpt seg fri.

Spissen vendte om og skjøt på første touch, og ballen snek seg via hanskene til Hugo Lloris og i mål. En vakker frisparkvariant, som du kan se i sin helhet her:

Etterpå vanket det skryt fra den tidligere spissen Patrick Kluivert:

SJOKKSTART: Higuain setter inn 1-0 på vakkert vis. Video: Viasat

Og det skulle gå fra vondt til mye verre for bortelaget. Backen Ben Davies laget straffespark da han kun så på ballen og sparket ned Bernardeschi etter åtte minutter.

Higuain gikk opp til krittmerket og hamret ballen i nettet bak Lloris, som nok en gang fikk hansken på ballen. Det var Higuains fjerde scoring på sju kamper i turneringen.

2-0: Higuain dobler ledelsen på straffespark. Video: Viasat

Kane-redusering

For Tottenham var det en sjokkerende start på oppgjøret. For mange supportere gikk nok minnene tilbake til 2010 da Spurs lå under 0-4 mot Inter i samme turnering. Den gangen ble det til slutt 3-4. Ville Tottenham få med seg et like hederlig resultat etter en tidlig kalddusj i kveld?

Harry Kane fikk en gedigen mulighet til å redusere etter 26 minutter. Spissen scoret som kjent et vakkert mål med hodet mot Arsenal, og sjansen han fikk på rundt fem meters hold skal normalt sitte, men Gianluigi Buffon stoppet forsøket med en elegant redning.

- Jeg skulle scoret på den headingen, men du må bare være klar for neste og jeg satte den, sier Kane.

Mens Spurs jaget redusering, kunne Juventus konsentrere seg om kontringer. Og i motsatt ende hold Higuain på å punktere kampen på nettopp en kontring, men avslutningen til argentineren smalt rett utenfor målet til Lloris.

I stedet for 0-3 sto det plutselig 1-2 i Torino etter litt over halvtimen spilt. Og selvfølgelig var det Harry Kane som fant veien til mål. Spissen ble spilt fri alene med Buffon, rundet keeperen og satte ballen i det tomme nettet. Det var plutselig kamp igjen.

2-1: Harry Kane runder Buffon og setter inn reduseringen. Video: Viasat

Juventus var bemerkelsesverdig sårbare bakover med tanke på den defensive statistikken laget har hatt i 2018. Spurs hadde ballen i snaut 70 prosent av tiden og spilte seg til flere brukbare muligheter før hvilen.

Men på overtid i første omgang laget Serge Aurier et nytt klønete straffespark. Backen kastet seg inn og sparket ned Douglas Costa på full fart inn i boksen. Higuain fikk dermed muligheten til å score hattrick på én omgang. Spissen gikk for kraft foran presisjon, men hamret ballen i tverrliggeren og Spurs slapp med skrekken.

Dansk utlikning

Den andre omgangen var ikke like dramatisk som den første, med to mye bedre organiserte lag. Det gikk derfor lang tid mellom de store sjansene etter pause.

Etter 71 minutter fikk imidlertid Tottenham utlikningen sin ut av ingenting. Dele Alli ble lagt i bakken på rundt 20 meter og Christian Eriksen stilte seg opp. Dansken sendte ballen forbi både muren og Buffon, med et skudd som på ingen måte var ustoppelig.

Keeperen trakk seg først mot venstre der muren hans sto, før han tok et skritt tilbake. Da var det allerede for seint, siden Eriksen hadde funnet den ledige åpningen.

2-2: Eriksen setter inn en frisparkscoring. Video: Viasat

Bortelaget var på ingen måte fornøyd, og kjørte på for ledermålet. Det var tydelig at Premier League-laget hadde selvtillit etter en solid forestilling.

Det ble imidlertid med de fire scoringene. Det betyr at Tottenham har et godt utgangspunkt før returoppgjøret som spilles på Wembley 7. mars.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!