Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Etter ni strake for Oilers sa det stopp. Storhamar slo tilbake

Utliknet finaleserien foran nesten 6000 tilskuere.

 HJEMMEJUBEL:  Eirik Skadsdammen jubler etter Storhamars 3-1-scoring. Storhamar vant kampen og utliknet til 1-1 i kamper i finaleserien. Foto: Fredrik Olastuen/Icing.no
HJEMMEJUBEL: Eirik Skadsdammen jubler etter Storhamars 3-1-scoring. Storhamar vant kampen og utliknet til 1-1 i kamper i finaleserien. Foto: Fredrik Olastuen/Icing.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Storhamar Hockey - Stavanger Oilers 5-3, 1-1 i kamper.

HAMAR (Dagbladet): Foran nesten 6000 tilskuere i Hamar OL-Amfi slo Storhamar tilbake mot Oilers i finaleserien.

Gjestene fra Stavanger var før møtet i OL-Amfien ubeseiret i NM-sluttspillet. Men etter ni strake sa det stopp.

Oilers kjørte over Storhamar i to av tre perioder i den første finalen, men i den andre semifinalen fikk fløyta en annen tone.

Drømmestart for Oilers Etter 18 sekunder satt den første pucken bak Andrew Engelage i Storhamar-buret. Peter Lorentzen fikk pirket pucken forbi sisteskansen etter pasning fra Tommy Kristiansen.

Storhamar svarte nesten umiddelbart. Rekka som var utpå ved det første baklengsmålet, scoret i sitt andre bytt. Jacob Berglund sendte en puck mot mål. Foran sto Linus Johansson og styrte pucken forbi Ruben Smith.

Resten av perioden ble en liten stillingskrig hvor Storhamar-trener Aleksander Smirnov var veldig opptatt å demme opp for Oilers´ beste rekker, og begge lag spilte meget disiplinert.

Smith fikk nok I periode nummer to var det derimot vertene som skulle få en drømmestart. Henrik Solberg pådro seg to minutter i fryseboksen grunnet interference. Det unyttet Storhamars poengkonge. Christian Larrivée fant et smutthull og sendte avgårde et lurt skudd som fant hele veien til nettmaskene.

Før tre minutter av perioden var spilt fikk Storhamar igjen muligheten med en mann mer på isen. Og nok en gang fikk de uttelling. Denne gangen var det Lars Løkken Østli som klinket pucken inn.

Da fikk Oilers-keeper Ruben Smith nok. To av tre pucker inn i periode to, og rogalendingen valgte å gå av isen.

Oilers kom seg mer inn kampen etter de to målene. Andrew Engelage i Storhamar-buret hindret scoring ved en fin Oilers-overgang før gjestene fikk sin første sjanse i overtall.

Oilers kom til fire avslutninger, men sisteskansen sto i veien for de alle.

Overtallsperiode Åtte minutter ut i perioden kom Lorentzen alene med keeper. Mannen som allerede hadde notert seg for en nettkjenning, klarte ikke å sikre seg sin andre.

Minuttet senere satt den derimot. Oilers klarte å holde seg i angrepssonen og Christian Dahl Andersen limte pucken opp i krysset.

I sitt andre overtall fikk også gjestene uttelling. Dan Kissel fikk fritt spillerom i slottet og satte pucken mellom beina til Engelage. 3-3 med 4.16 igjen av perioden.

Ett minutt senere var den store overtallsperioden et faktum. Christian Dahl Andersen satt utvist og Storhamar scoret sitt tredje strake mål i overtall. Storhamar trykket mot Oilers-målet og Patrik Bäärnhielm fikk satt en retur mot gamle lagkamerater.

Det ble periodens siste mål.

Berglund-krydder Men målfesten i Hamar OL-Amfi foran 5893 tilskuere var ikke over. Svenske Jacob Berglund har gjennom sesongen vist at han har et av ligaens beste skudd. Og da han og lagkamerat Luke Moffatt kom i en to mot en-situasjon klinket svensken til. Skuddet gikk via stolpen/tverrliggeren og i mål bak en forvirrret Henrik Holm i Oilers-målet.

Med en tomålsedelse kunne Storhamar legge seg bakpå for å satse på rene kontringer. Det gjorde de. Mot et disiplinert Storhamar-forsvar sleit Oilers med å skape sjanser.

Veteranen Pål Johnsen pådro seg en unødvendig utvisning med 3.41 igjen på klokka. Det klarte ikke gjestene å utnytte.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!