Etter noen «fryktelige dager for Fotball-Norge», dro NFF-toppene i dag hjem til Drillo

- Enig om å legge konflikten bak oss.

OPPVASK I DAG: Her - i Belfast våren 2012-  var det bedre humør å spore blant de norske fotballtoppene enn det det har vært de siste dagene. Fra venstre Yngve Hallén, Nils Johan Semb, Egil Olsen og Kjetil Siem. Foto: Erik Berglund
OPPVASK I DAG: Her - i Belfast våren 2012- var det bedre humør å spore blant de norske fotballtoppene enn det det har vært de siste dagene. Fra venstre Yngve Hallén, Nils Johan Semb, Egil Olsen og Kjetil Siem. Foto: Erik BerglundVis mer

(Dagbladet): Bråket rundt landslagssjefsskiftet nådde en ny topp i går, da Egil «Drillo» Olsen tok et kraftig oppgjør med behandlingen av seg selv, Nils Johan Semb og Roar Robinson i et intervju på TV2.

Like før hadde han, gjennom Dagbladet, nektet å la seg hylle av NFF i en tenkt avskjedsmarkering.

Situasjonen ble så uholdbar for Norges Fotballforbunds ledelse at de mandag kveld ba om et møte med Drillo selv. Det ble avholdt i en drøy time i dag, hjemme hos den avgåtte trenerlegenden.

- Det var et oppklaringsmøte, hvor Drillo møtte generalsekretær Kjetil Siem og president Yngve Hallén. Nå er vi enig om å legge konflikten bak oss, og heller se på hvilket engasjement vi kan gi Drillo i NFF i framtida, sier kommunikasjonsdirektør i NFF, Svein Graff, til Dagbladet.

Enig om å være uenig - Fortsatt er det sånn at Egil mener han fikk sparken, mens vi mener han fikk et fritt valg, og at han kunne fortsette i stillingen. Men her blir man nok ikke enig. Partene er likevel samstemte om å gå videre nå, med ulik oppfatning om akkurat det punktet, sier Graff.

- Men dette er jo stridens kjerne, og ikke akkurat en liten ting å være uenig om: Hvordan vil det videre samarbeidet bli nå?

- Det vil tida vise. Det er viktig for oss at Egil uttrykker - og det sa han også til Dagbladet i går - at han er interessert i å gå inn i en rolle i NFF i tida som kommer. Så selv om det er riktig at dette er stridens kjerne, er det altså sånn at partene nå vil gå videre med en ulik oppfatning om akkurat dette punktet, svarer Graff.

- Noen fryktelige dager - Først og fremst ønsker vi på vegne av NFF å beklage det som har oppstått. Det var et viktig møte med Egil, og nå er vi enig om å se framover, sier president Yngve Hallén i en uttalelse.

- Det har vært noen fryktelige dager for Fotball-Norge. For oss var det avgjørende å møte Egil Olsen nå, og vi ser fram til å jobbe videre med ham, forteller generalsekretær Kjetil Siem.

Drillo har ikke besvart Dagbladets henvendelse.