Etter norgesturen starter marerittet: - Spesielt

Langrennsesset Eva Urevc går sine siste konkurranser under Blinkfestivalen i Sandnes. Så forsvinner hun fra langrennssirkuset i over et år.

EVA UREVC: Se hvordan det gikk da den slovenske muskelbunten Eva Urevc konkurrerte mot programleder Øyvind Godø i styrkeøvelsen «dips». Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Langrennskometen Eva Urevc (23) viste fram enorme fartsressurser i skisporet da hun slo gjennom forrige sesong, kort tid etter at hun la rosporten til side og rendyrket langrennssatsingen.

Blant annet vant hun sprintprologen i verdenscupen i Lahti med vanvittige 4,21 sekunder, altså en margin til nr. 2 som stort sett bare Johannes Høsflot Klæbo har vært i nærheten av de siste årene.

Urevc kom til sprintfinalen i siste verdenscupsprint i Cogne før VM og var en medaljeoutsider i Seefeld, men svake ski ødela 23-åringens medaljesjanser.

Blir borte fra langrennssporten i et år

Slovenias landslagstrener Ola Vigen Hattestad fortalte da til Dagbladet historien om et enormt talent som med de rette grepene kunne få samme forrykende utvikling i sprintlangrenn som like muskuløse og eksplosive Marit Bjørgen oppnådde i samme alder.

Den slovenske langrennskometen går denne uka sine siste konkurranser på over et år.

Det skjer på norsk jord, under Blinkfestivalen i Sandnes.

LANGT FRAVÆR: Eva Urevc konkurrerer kommende uke for siste gang på rundt et år. Foto: BARBARA GINDL / APA / AFP) / Austria OUT
LANGT FRAVÆR: Eva Urevc konkurrerer kommende uke for siste gang på rundt et år. Foto: BARBARA GINDL / APA / AFP) / Austria OUT Vis mer

Så vil hun ikke bli å se i langrennssirkuset på svært lang tid.

- Dette blir min siste treningsleir og konkurranse før jeg blir borte i et år, forteller Eva Urevc til Dagbladet, nå på plass i Sandnes.

Hun må operere rett etter Blink-festivalen. Da venter tøffe uker og måneder.

- Hvordan oppleves det å være med på samlinger og konkurranser nå og samtidig vite at du ikke får konkurrere til vinteren?

- Det er veldig spesielt å være på samling nå og så vite at jeg ikke får gå noen skirenn til vinteren, sier sprintesset.

- Virkelig trist

Urevc må under kniven i august og mister hele 2019/20-sesongen.

- Egentlig er det en gammel skade jeg har slitt med lenge. Jeg begynte å slite med kneet (ACL) allerede for tre år siden. Nå må jeg operere, forteller Urevc til Dagbladet.

- Det er virkelig trist. Nå trenger jeg bare hvile og god tid på meg til å bli helt bra og bygge meg opp igjen. Jeg vil komme tilbake sterkere og raskere enn noensinne, varsler 23-åringen

Vil tilbake

Langrennskometen slo tidligere i sommer opp en gammel kneskade som hun har slitt med i mange år. Operasjon synes å være eneste utvei.

- Jeg skadet kneet mitt stygt på trening. Etter det har jeg slitt. Det er ikke veldig ille, men ille nok til at det begrenser treningen min. Da jeg fikk nye kneplager forrige uke, bestemte jeg meg da for å få en slutt på dette, sier sprintesset.

- Dessverre betyr det at jeg må stå over hele neste sesong, 2019/20, fordi jeg nå skal operere og trenger tid på å bli 100 prosent igjen. Jeg vet at jeg vil klare å komme tilbake, fordi jeg er omringet av folkene jeg elsker og de som støtter meg.

Urevc gir ikke opp og jobber hardt mot blant annet VM på hjemmebane i Planica i 2023. Da vil hun være 27 år.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer