Etter norgesturen starter marerittet: - Spesielt

Langrennsesset Eva Urevc går sine siste konkurranser under Blinkfestivalen i Sandnes. Så forsvinner hun fra langrennssirkuset i over et år.

EVA UREVC: Se hvordan det gikk da den slovenske muskelbunten Eva Urevc konkurrerte mot programleder Øyvind Godø i styrkeøvelsen «dips». Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Langrennskometen Eva Urevc (23) viste fram enorme fartsressurser i skisporet da hun slo gjennom forrige sesong, kort tid etter at hun la rosporten til side og rendyrket langrennssatsingen.

Blant annet vant hun sprintprologen i verdenscupen i Lahti med vanvittige 4,21 sekunder, altså en margin til nr. 2 som stort sett bare Johannes Høsflot Klæbo har vært i nærheten av de siste årene.

Urevc kom til sprintfinalen i siste verdenscupsprint i Cogne før VM og var en medaljeoutsider i Seefeld, men svake ski ødela 23-åringens medaljesjanser.

Blir borte fra langrennssporten i et år

Slovenias landslagstrener Ola Vigen Hattestad fortalte da til Dagbladet historien om et enormt talent som med de rette grepene kunne få samme forrykende utvikling i sprintlangrenn som like muskuløse og eksplosive Marit Bjørgen oppnådde i samme alder.

Den slovenske langrennskometen går denne uka sine siste konkurranser på over et år.

Det skjer på norsk jord, under Blinkfestivalen i Sandnes.

Så vil hun ikke bli å se i langrennssirkuset på svært lang tid.

- Dette blir min siste treningsleir og konkurranse før jeg blir borte i et år, forteller Eva Urevc til Dagbladet, nå på plass i Sandnes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer