STERK: Jakob Ingebrigtsen klarte VM-kravet på 3 000 meter hekk lørdag. Nå åpner forbundet for at unggutten kan delta i senior-VM. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
STERK: Jakob Ingebrigtsen klarte VM-kravet på 3 000 meter hekk lørdag. Nå åpner forbundet for at unggutten kan delta i senior-VM. Foto: Audun Braastad / NTB scanpixVis mer

Jakob Ingebrigtsen klarte VM-kravet

Etter nytt rekordløp: Åpner opp for at Jakob Ingebrigtsen kan delta i senior-VM

Etter at Jakob Ingebrigtsen løp godt under VM-kravet på 3000 meter hinder, vil ikke Norges Friidrettsforbund nekte 16-åringen å delta i årets verdensmesterskap.

Unggutten imponerte stort da han med tiden 8.26,81 satte europeisk juniorrekord på distansen lørdag. Med det ble Ingebrigtsen tidenes sjuende raskeste nordmann på 3000 meter hinder.

Friidrettsforbundet lar det nå være opp til Ingebrigtsen-familien om Jakob skal løpe i senior-VM i London i august. Pappa og trener Gjert har tidligere sagt at 16-åringen ikke skal delta.

– Min innstilling er at de som klarer kravet selvfølgelig skal være med i VM-diskusjonen. Gjert har sagt at han ikke vil sende han til VM, men nå har han tenkt å revurdere. Dette tar vi en prat om. Gjert har mye erfaring og langsiktige planer, sier sportssjef Håvard Tjørhom til Aftenposten.

Han svarer «nei» på spørsmål om friidrettsforbundet vil stå i veien for at Jakob Ingebrigtsen får delta i VM.

(NTB)