Etter opprykket i fjor skulle de klare seg med egne unggutter. Så kom det en amerikaner med kunnskap til Nadderud

Mer enn et blaff.

NADDERUD (Dagbladet): Det nye jungelordet i Bærum er at når Bob Bradley snakker, da lytter du. Alltid. Uansett. Med den amerikanske trenerkapasiteten i klubben er det også den eneste veien til tippeligakontrakt 2015. Og klarer han å få laget til å tro på det han sa etter 0-2 for Molde - at Stabæk i sine beste stunder er et bra fotballag - er det ikke lenger gitt, slik de fleste av oss har ment, at det blir med denne sesongen i Tippeligaen.

Nedrykk er nemlig ikke det første som slår deg når du ser Stabæk 2014.

MED SPILLERE SOM Enock Kofi Adu, Aketchi Luc-Martin Kassi, Franck Boli og Michael Stephens foran Elfenbenskystens landslagsmålvakt Mande Sayouba (spilte 2-2 kampen mot Belgia 5. mars) er det mye god tippeligakvalitet i dette laget. Adu midt i banen, på utlån fra belgiske Brügge, skaper ro og trygghet og er pur klasse på dette nivået. Herrene Kassi og Boli er offensive uromomenter i stand til å plage alle.

Og klarer disse to sammen med tidligere Beckham-lagkamerat Michael Stephens å omsette Stabæks beste forsøk i scoringer, blir det fort poeng.

At unge Sayouba (20) er i stand til å redde kamper på egenhånd gir også trygghet.

DET SOM IKKE er trygt er forsvarsspillet. Og tempoet der bak. De gangene motstanderne blir direkte og prioriterer å komme kjapt inn bak Stabæks forsvarsrekke havner laget ofte i trøbbel. Og spesielt når de kommer under og må jage kamper slik de ble nødt til å gjøre etter Moldes 1-0.

Høyt i banen uten press på ballfører er Stabæks forsvarsspill per alle definisjoner en risikosport.

SCORER STABÆK FØRST, og de burde gjort det i går også, utsettes motstanderen for en annen type risiko. Det er nemlig fart lengst framme hos de blaa. Og spesielt Franck Boli utgjør en trussel. Men han var ingen målscorer av format før sesongen, og selv om han leverte to mål og så ut som en million på Brann Stadion er det fortsatt lov å sette spørsmålstegn ved guttens effektivitet.
Han var nemlig god i går også.
Helt til han ikke var god nok.  

ETTER DEN FØRSTE serierunden var spørsmålet om Molde var så vanvittig gode som de så ut som mot Vålerenga (2-0 og med sjanser til å score sju).. Etter tre runder, der bortekampene mot Odd og Stabæk har vist at også Molde har mangler og sliter med sitt, kan det besvares med nei - det var VIF som var skrekkelige. Og etter to serierunder var spørsmålet om serieleder Stabæk er bedre enn sitt nederlagsdømte rykte.

Selv etter 0-2 for Molde vil jeg si, ja.

Veldig.

HØRER PÅ TRENEREN:: Det nye jungelordet i Bærum er at når Bob Bradley snakker, da lytter du, skriver Morten Pedersen. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
HØRER PÅ TRENEREN:: Det nye jungelordet i Bærum er at når Bob Bradley snakker, da lytter du, skriver Morten Pedersen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix Vis mer