Etter over en måned ute i kulda, er Chelsea-legen på vei tilbake

Eva Carneiro.

HER SKJER DET: Chelseas lege Eva Carneiro og fysioterapeut Jon Fearn løper ut på banen for å gi Eden Hazard behandling. Det likte manager José Mourinho svært dårlig. Foto: AFP / IAN KINGTON / NTB Scanpix
HER SKJER DET: Chelseas lege Eva Carneiro og fysioterapeut Jon Fearn løper ut på banen for å gi Eden Hazard behandling. Det likte manager José Mourinho svært dårlig. Foto: AFP / IAN KINGTON / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Det var i Chelseas 2-2-kamp hjemme mot Swansea i serieåpningen 9. august det skjedde:

Mens Chelsea jaktet et seiersmål på overtid, fikk Eden Hazard en smell, og legen Carneiro og fysioterapeut Jon Fearn løp ut på banen for å gi den lille belgieren behandling.

Det likte Chelsea-manager José Mourinho svært dårlig. Portugiseren gestikulerte mot det medisinske apparatet sitt, og da han møtte pressen etterpå, kritiserte han dem etter alle kunstens regler.

- Selv om du er lege, eller har andre oppgaver på benken, så må du forstå selve spillet. De er naive, sa Mourinho.

- Hvis du går på banen for å hjelpe en spiller, så må du være sikker på at spilleren har en alvorlig skade. Jeg var sikker på at Eden (Hazard) ikke var alvorlig skadd. Han fikk en trøkk og var sliten, sa han videre.

- For dum til å uttale seg Situasjonen fikk massiv medieomtale i ettertid, og både norske og utenlandske leger mente det var uforsvarlig av Mourinho å blande seg inn i medisinske vurderinger.

- Oppførselen til Mourinho er horribel. At en fotballtrener oppfører seg så tankeløst, er uforståelig. Han er egentlig for dum til å uttale seg. Det sier jeg ut ifra 20 års erfaring, sa Odd-lege Ola Stamnes til Dagbladet.

Samtidig sto Eva Carneiro på sitt, og et par dager etter hendelsen, takket hun for all støtten:

 - Jeg ønsker å takke alle for den overveldende støtten dere har gitt meg. Jeg setter veldig stor pris på det, skrev 41-åringen på sin egen Facebook-side.

Ble utestengt Carneiro ble utestengt fra både kamper, spillerhotellet og treninger etter hendelsen, men i ettermiddag meldes det fra England at hun er på vei inn i varmen igjen.

Pålitelige Telegraph skriver at Carneiro har fått advokathjelp etter hendelsen, og at hun nå skal ha fått beskjed om at hun bør komme seg tilbake på jobb.

Det betyr at hun kan dukke opp på Chelseas treningsfelt i Cobham utenfor London i den nærmeste framtid. Om hun blir å se igjen på benken er imidlertid mer usikkert.

Fysioterapeuten Jon Fearn, som også ble skjelt ut av Mourinho, fortsatte å jobbe for førstelaget etter hendelsen.

Han har riktignok ikke fått tilbake plassen sin på benken, men det spekuleres i at han kan være tilbake der til morgendagens storkamp mot Arsenal.

Dommeren ba om medisinsk hjelp Etter hendelsen er det blitt kjent at dommeren i oppgjøret mellom Chelsea og Swansea, Michael Oliver, gestikulerte til det medisinske støtteapparatet to ganger at de måtte komme på banen.

Det er også blitt kjent at Hazard sa at han ønsket behandling. Det har ført til ytterligere kritikk av Mourinho, ifølge Telegraph.

• Chelsea - Arsenal starter klokka 13.45 i morgen, og sendes på TV 2 Sport Premium.