Etter seks strake nederlag: - Du har jo ti armer. Det er ikke lov det

Dagbladets journalist utfordret Klubben i mitt hjerte-ambassadør Grace Bullen.

(Dagbladet): Grace Bullen (18) fra Fredrikstad er Norges fremste kvinnelige bryter og nyutnevnt ambassadør for kampanjen «Klubben i mitt hjerte».

Bullen kom til Norge som flyktning fra krigsherjede Sudan i 2001.

Hun var fire år og skjønte ikke mye av konflikten hun sto midt oppi. Etter flere dager på flukt, kom de seg til en flyktningleir som FN hadde satt opp. En dag ble familien ropt opp, en konvolutt ble stukket i hånda på far. Der sto det: «Norge».

- Jeg tenker mye på hvor tilfeldig det er at vi fikk reise. At vi var den siste familien som kom med i leiren, at vi sto i riktig kø da vi skulle krysse grensen. Den dagen vi fikk vite at vi skulle reise til Norge, er limt fast i hukommelsen, sier hun til Dagbladet.

Stor betydning Hun ønsker nå å spre det glade budskap om klubbkjærlighet. Atlas Bryteklubb har hatt stor betydning for hennes oppvekst og idrettskarriere.

- Klubben betyr alt for meg. Jeg kom fra et krigsherjet land, og hadde generelt liten tillit til andre mennesker. Da jeg begynte i klubben ble jeg veldig godt tatt imot. Den sosiale tryggheten jeg fikk som medlem av Atlas har jeg tatt med meg videre i livet, forteller Grace Bullen til Norges Idrettsforbund.

Hun var fire år gammel da hun fikk være med søsteren på brytetrening for første gang. Det ble tidlig klart at hun hadde et stort talent.

Det store målet nå er OL i Rio neste sommer.

Drøm å dra tilbake Bullen vil takke alle som har støttet henne med å gi noe tilbake.

- Seinere i livet håper jeg å skape forandringer i andres liv, som noen har gjort i mitt. Jeg har en drøm om å dra tilbake til Eritrea og lære barn disiplin, respekt for andre og være et godt menneske - i idretten og i livet, sier Bullen, som har vært med på Best av de beste på TV2, og Skavland på NRK dette året.

Øverst i artikkelen kan du se hvordan det gikk da Dagbladets Lasse Lønnebotn utfordret Grace Bullen til bryteduell (vi kan avsløre at det ikke kunne gått stort verre).

Du kan også lese et lengre intervju med Grace Bullen her (krever innlogging).

Stem på din klubb i kampanjen Klubben i mitt hjerte. Du kan lese om reglene i høyremargen.