GJØR SOM HAN VIL:  Marcelo Bielsa mener Lazio har brutt løfter, og vil derfor ikke lede dem neste sesong. Foto: AP Photo/Claude Paris/NTB Scanpix
GJØR SOM HAN VIL:  Marcelo Bielsa mener Lazio har brutt løfter, og vil derfor ikke lede dem neste sesong. Foto: AP Photo/Claude Paris/NTB ScanpixVis mer

Etter sjokkbeskjeden: Fotballens galeste forklarer hvorfor han sa opp etter to dager

Marcelo Bielsa ble lovet spillere.

(Dagbladet): Marcelo Bielsa (60) har fått kallenavnet «El Loco» (den gale). Og nå ser det ut til at den karismatiske treneren lever opp til det kallenavnet.

For i går kom beskjeden om at Bielsa trekker seg som Lazio-trener, kun to dager etter at Lazio hadde offentliggjort at han hadde skrevet under en kontrakt med klubben.

I en pressemelding skrev den italienske klubben 6. juli at de hadde sikret seg Rosario-treneren, men de var litt raske på avtrekkeren. For Bielsa føler at klubben ikke har holdt det som ble lovet da partene ble enige om kontrakten.

I går fortalte Lazio at oppsigelsen fra Bielsa og hans team kommer overraskende, og at den er i klar strid med kontrakten og forpliktelsene som ble inngått tidligere i uka. Simone Inzaghi skal nå lede klubben i stedet.

Lazio har også uttalt at de er klare for å gå til sak mot Bielsa.

Brutte løfter

Argentinske Fox Sports har fått tilgang til en e-mail som Bielsa sendte til Lazio-direktør Igli Tare 7. juli. Der kommer det fram at brutte løfter er grunnen til at han ikke vil ta på seg Lazio-jobben.

Trenerne Pablo Quiroga, Diego Reyes, Gabriel Macaya og Rodolfo Diego Flores skulle også bli med til Lazio, men heller ikke de reiser til Italia.

«Vi har tatt denne avgjørelsen fordi vi, til tross for fire ukers arbeid, ikke har sett noen handling etter det vi ble lovet av president Claudio Lotitio. Det er tatt i betraktning at jeg ble lovet fire nye signeringer innen 5. juli for at disse skulle bli med på oppkjøringen, men ingen kom, dette til tross for at klubben offentliggjorde en kontrakt som ikke ville være gyldig uten spillerforsterkninger i troppen», skriver Bielsa blant annet.

Han sier videre at det ikke er noen annen utvei enn å avbryte avtalen med Lazio.

GIKK VERDEN RUNDT: Daværende Marseille-trener Marcelo Bielsa var uheldig med sittingen i Ligue 1 for to år siden. Klippet herjet internett som en vellykket 3-3-1-3-fomasjon. Video: Viasat Vis mer

«Jeg gjorde det veldig klart på et tidligere tidspunkt at jeg trenger tid med spillere for å trene dem opp skikkelig», skriver treneren.

Det har blitt skrevet at Lazio aldri kontakten klubbene til de aktuelle spillerne, men dette er ikke bekreftet.

Ingen jobbtilbud

Bielsa påpeker at han ikke har noen alternative jobbtilbud. Det har gått rykter om at treneren skiftet mening om Lazio da jobben som Argentina-trener ble ledig etter Copa America. Gerardo Martino ga seg som trener for noen dager siden.

Bielsa ble aldri noen stor spiller, men som trener har han skapt seg et navn og rykte. Han har ledet klubber som Athletic Bilbao og Marseille, samt landslagene Chile og Argentina.

Han fikk etter hvert kallenavnet «El Loco» (den gale). Kallenavnet har han først og fremst fått fra sin eksentriske oppførsel på sidelinjen.

Han sitter store deler av kampene på huk og gjør han ikke det hyler og brøler han energisk til laget sitt. Er han like gal som de sier, ble angrepsspiller Iker Muniain spurt om for noen år siden, da Bielsa var trener i Athletic Bilbao.

- Nei. Han er galere, svarte Muniain.

Bilesa bruker gjerne time på time på å vise videopptak av motstanderne til laget sitt. Det er ikke bare i analysen av spillet Bielsa er intens. Treningene er like intense, og Bielsa hyler og skriker om høyere press og høyere tempo i pasningsspillet. «Spillerne løper fra påle til påle, jaktende som en flokk og feilene de gjør blir vist på en laptop» har The Guardian-journalist Sid Lowe tidligere skrevet.