Amalie Iuel i VM-semfinale

Etter sjokket: I duell mot skolevenninner

Amalie Iuel har en slående likhet med sine argeste rivaler.

SPORTSNYHETENE: Amalie Iuel knuste konkurrentene og løp inn til ny norsk rekord. Se dette og mer i Sportsnyhetene. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DOHA (Dagbladet): Amalie Iuel virker å være i sitt livs form, og stormet videre til semifinale i tirsdagens innledende heat. 25-åringen var overlegen, og krysset mållinja i ensom majestet.

På måltavla lyste sifrene 54.72: Ny norsk rekord med over fire tideler.

- Det er gøy å se at de tidene jeg har hatt på trening også gjenspeiler seg i konkurranse, sa Iuel til Dagbladet etter målgang.

Iuels tid var nest best i heatene, og det er ingen hvem som helst som havnet på topp tre sammen med den norske dama. Iuel har en liknende historie som sine to amerikanske hovedkonkurrenter.

Mesterfabrikk

Dalilah Muhammad (29) hadde tredje best tid i de innledende heatene, men har trolig mer å by på. Hun har OL-gull og to VM-sølv på samvittigheten, og tidligere i år satte hun verdensrekord på 400 meter hekk med tiden 52.20.

Felles med Iuel, er at de begge har gått på University of Southern California (USC). USC er kjent for å dyrke fram toppatleter, og er USAs mest suksessfulle skole i friidrett. Til sammen har skolens utøvere 303 nasjonale titler.

Iuel studerte ved USC i flere år, og avsluttet graden i humanbiologi i 2017. Da flyttet hun hjem til Norge og begynte å trene sammen med Karsten Warholm og Leif Olav Alnes. Til tross for skolens lange rekke med suksesshistorie, har Iuel tidligere uttalt seg kritisk til regimet ved USC.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer