Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Etter sjokksølvet gikk de begge rundt og gråt av glede: - Hun skjønner hvor sykt dette er

Ragnhild Mowinckel og Nina Haver-Løseth gråt nærmest i takt etter at førstnevnte sikret den første OL-medaljen for jentene på 82 år.

SØLV: Ragnhild Mowinckel og Nina Haver-Løseth etter at førstnevnte har funnet sølv i kvinnenes storslalåm. Foto: Bildbyrån
SØLV: Ragnhild Mowinckel og Nina Haver-Løseth etter at førstnevnte har funnet sølv i kvinnenes storslalåm. Foto: Bildbyrån Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PYEONGCHANG (Dagbladet): Ragnhild Mowinckel smiler stort sett alltid. Men etter å ha sikret Norges første medalje i alpint på kvinnesiden på mer enn 80 år, var smilet bedere enn noen gang.

Det er ikke til å stikke under stol at det kom noen tårer også.

På spørsmål fra Dagbladet om hvilke følelser det er som raser gjennom hodet hennes, sier hun at det er vanskelig å beskrive.

- Det er fullt kaos i hodet. Jeg vet ikke hva jeg føler - om jeg griner eller ler eller begge deler om hverandre. Det er så deilig, sier hun.

PALLPLASSERINGER: Det ble en festdag i alpint for Norge, med blant annet et historisk gull til Aksel Lund Svindal i utfor, sølv til Ragnhild Mowinckel i alpint. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet / AFP / AP / NTB/Scanpix Redigering: Ørjan Ryland Vis mer Vis mer

Gråt om hverandre

Og Mowinckel er ikke den eneste som felte noen tårer i alpinbakken morgentimene i dag.

Nesten før hun selv hadde rukket å se at hun kjørte ned til ledelse med tre konkurrenter igjen på toppen, hang de tre lagveninnene Nina Haver-Løseth, Kristine Lysdahl og Maren Skjøld rundt halsen hennes.

Haver-Løseth var så glad på lagvenninas vegne at hun tok en ny runde blant alle mediene, og felte noen ekstra gledestårer.

Da Mowinckel får høre det kommer det enda en liten tåre i øyekroken.

- Nina er den jeg har vært lengst på landslaget med. Hun var her da jeg kom inn, og har vært her hele tiden. Hun skjønner hvor sykt det er at dette skjer.

Lagånd og fellesskap

Etter pressekonferansen viser Dagbladet henne et bilde som ble tatt etter målgang. Der gir Haver-Løseth lagvenninna en stor klem. Mowinckel sier kort og godt.

- Det bildet oppsummerer alt.

Og med det peker hun på lagånden og fellesskapet som er i ferd med å få fotfeste også blant jentene. På spørsmål om hva hun tenker om at lagvenninnene er så glad på hennes vegne, er hun ikke i tvil.

- Fy søren, det er så hyggelig. Jeg har de beste lagkameratene i verden. Det er gøy å være glad på andres vegne, og at de er glade mine vegne. Det er sånn vi gjør hverandre bedre - vi unner hverandre den suksessen, sier hun.

- Rørende og fint

Haver-Løseth understreker bare Mowinckels poeng når hun kommer tilbake for å fortelle hva hun synes om lagvenninnas bragd.

- Vi er så glade på Ragnhilds vegne. Det er både rørende og fint, for jeg vet hvor hardt hun og vi som lag har jobba. Dette er stort for hele laget vårt, sier hun.

Mowinckels medalje satte punktum på en eventyrlig norsk dag i alpintbakken. Bare noen timer i forveien tok Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud gull og sølv i herrenes utfor.

Men Haver-Løseth synes ikke jentene skal kopiere gutta. De må finne sin egen måte å bli best på.

- Det er en kultur som er i ferd med å forandre seg, og vi er i ferd med å finne vår egen identitet. Dette er bare begynnelsen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!