Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skandalekampen mellom Conor McGregor og Khabib Nurmagomedov

Etter skandalescenene: Fire millioner i bot

- Er det kødd? spør manageren.

KOMPLETT KAOS: Her holdes Khabib Nurmagomedov tilbake etter å ha mistet besinnelsen i MMA-oppgjøret i oktober. Foto: AP Photo/John Locher
KOMPLETT KAOS: Her holdes Khabib Nurmagomedov tilbake etter å ha mistet besinnelsen i MMA-oppgjøret i oktober. Foto: AP Photo/John Locher Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En helt MMA-verden var i sjokk over scenene som utspilte seg i ringen i storkampen mellom irske Conor McGregor (30) og Khabib Nurmagomedov fra den russiske delrepublikken Dagestan i oktober.

Nurmagomedov hoppet over gjerdet og ut i salen der han gikk til angrep på en tilskuer. Det hele utartet til å bli et masseslagsmål i ringen. Og samtidig gikk personer fra Nurmagomedovs støtteapparat til angrep på McGregor.

Saken skapte stor kontrovers, og nå har de to hovedpersonene fått sin straff: McGregor får en straff pålydende seks måneders karantene og en bot på 50 000 dollar - oppunder 500 000 kroner.

For Nurmagomedovs del ender opptrinnet med en utestengelse på ni måneder og en bot på drøyt 4,2 millioner. Det skriver The Guardian.

Ikke fornøyd

Russeren har selv uttalt seg om straffen på Twitter, med de to ordene «politics forever». Han er ikke fornøyd, opplyser managementet.

- Det er ikke rettferdig i det hele tatt. Khabib må betale 4 millioner, og Conor slipper unna med 500 000? Er det kødd? spør manager Ali Abdelaziz.

Reaksjonene etter kampen var mildt sagt store. Den norske MMA-profilen Jack Hermansson var blant dem som reagerte.

- Hvis ikke UFC slår knallhardt ned på volden etter kampen, er jeg livredd for at dette skal bli en trend blant utøvere. Det vil i tilfelle ødelegge hele sportens anseelse, sa Jack Hermansson til Dagbladet.

Kaos

Teoriene om hva som var den utløsende årsaken, var mange. Blant annet skal det ha blitt meldt flere ufine gloser mellom de to kamphanene, i tillegg til ting utenfor ringen som gjaldt støtteapparatet.

Nurmagomedov kastet seg plutselig over gjerdet og gikk til angrep på McGregors lagkamerat og jiu-jitsu-trener Dillon Danis.

Det ble sagt angrepet kom fordi Danis angivelig hadde provosert Nurmagomedov over lang tid, både på sosiale medier, og med ting som ble ropt under selve kampen.

Men det kan vise seg at det som fikk begeret til å renne fullstendig over for Nurmagomedov, var da han fikk se at Danis var i tumulter med Rizvan Magomedov. Han er president i agentfirmaet Dominance MMA, som representerer Nurmagomedov.

Det hele endte med at både Khabib og McGregor ble eskortert ut av arenaen av politiet, sammen med flere av de andre involverte.

Det viste seg seinere at det var McGregor som slengte ut det første slaget, mot en av trenerne til Nurmagomedov. McGregor bestemte seg for å ikke anmelde saken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!