USTOPPELIG: Sergio Agüero satte inn herjet med Chelsea-forsvaret. Foto: Scanpix
USTOPPELIG: Sergio Agüero satte inn herjet med Chelsea-forsvaret. Foto: ScanpixVis mer

Etter skandaleuka sjokkerte Mourinho igjen da City knuste Chelsea

Maktdemonstrasjon av de lyseblå.

• Manchester City - Chelsea 3-0 (1-0)

(Dagbladet): Chelsea-manager José Mourinho har den siste uka blitt slaktet for behandlingen av Eva Carneiro og Jon Fearn, men mot Manchester City var de to høyt respekterte medlemmene av det medisinske støtteapparatet likevel byttet ut.

I pausen sjokkerte Mourinho på ny, da han strippet John Terry for kapteinsbåndet og henviste Chelseas ubestridte leder til benken for første gang som manageren hans i Premier League-sammenheng.

Det gjorde Mourinho etter at Terry hadde slitt stort med å temme en energisk og frekk Sergio Agüero. City-spissen herjet til tider med Chelsea-forsvaret og satte inn 1-0 et snaut kvarter før pause. Etter hvilen ble likevel vondt til veldig mye verre for Mourinho, da Vincent Kompany og Fernandinho la på til både 2-0 og 3-0.

- Det beste laget i førsteomgangen vant kampen, men vi var helt klart det beste laget i andre omgang. Vi hadde en vanskelig første omgang, vi skapte ikke mye og keeperen vår gjorde noen viktige redninger. I andre omgang var det annerledes. Hvis 1-0 var et tvilsomt resultat i minutt 70-75, var 3-0 helt falskt, sier Mourinho i et intervju vist på TV 2.

- Var Terry skadet?

- Nei, det var en avgjørelse jeg tok. Jeg vet at Zouma er den raskeste forsvarsspilleren vi har i troppen. Jeg visste at City ville satse på kontringer, at de ville spille lange baller mot Agüero. Og jeg vet at Zouma er en annen type spiller enn Terry og Cahill. Det viste seg også at byttet var helt riktig, for Zouma hadde fullstendig kontroll, forklarer Mourinho.

Mestermøte 2013/2014-sesongen tilhørte Manchester City. 2014/2015-utgaven vant Chelsea. I dag fikk vi se den første interne kampen mellom de to engelske gigantene om ligatroféet 2015/2016.

Satistikken fra tidligere sesonger er klar: Vinner du toppmatchene har du også sikret deg en god mulighet til å stikke av med tittelen. Dét var både City-manager Manuel Pellegrini og Chelsea-sjef Mourinho innforstått med før ettermiddagens mestermøte på nyrenoverte Etihad Stadium i Manchester.

- Det er bare sesongens andre kamp, men det er veldig viktig å starte bra her på hjemmebane og ikke avgi poeng. Spesielt når vi spiller mot den regjerende mesteren, fortalte Pellegrini.

TØFF UKE: José Mourinho og Chelsea har fått en dårlig start på sesongen. Foto: Scanpix
TØFF UKE: José Mourinho og Chelsea har fått en dårlig start på sesongen. Foto: Scanpix Vis mer

- Det er en stor kamp. Det er den regjerende seriemesteren mot den forhenværende mesteren. Det er to kandidater til tittelen. Samtidig er det sesongens andre kamp, det gjenstår 36 runder etter denne. Så den er langt ifra å være avgjørende, men realiteten er at vinneren får tre poeng og hindrer motstanderen i å få tre poeng. Det er alltid viktig, sa Mourinho.

Massive Agüero Med Ramires inn på laget, som erstatter for en skadd Oscar, hadde Chelsea-manageren økt det defensive fundamentet på midtbanen fra 2-2-skuffelsen mot Swansea i serieåpningen.

Det hjalp imidlertid lite da Citys magiske ballfordeler David Silva bare brukte 30 sekunder på å sende Sergio Agüero alene gjennom med keeper. Sjansen var gedigen, men blåtrøyene fra London ble reddet av keeperreserven Asmir Begovic.

Den bosniske sisteskansen vant den første duellen med Citys spydspiss 1-0, men episoden ble bare den første av fem tvekamper mellom Begovic og Agüero i løpet av førsteomgangen.

I tillegg til sjansen i åpningssekundene hadde Agüero store scoringsmuligheter også i det 16., 17., 21. og 31. spilleminuttet. De tre første skuddene ble alle reddet av Begovic, mens argentineren bommet på nærmest uforklarlig vis fra fem meter på den fjerde sjansen.

Men et snaut kvarter før pause lyktes omsider Citys nye nummer ti. Med en karakteristisk, rask vending innenfor 16-meteren skaffet Agüero seg både tid og rom til å trille ballen i det lengste hjørnet.

- Det første målet er alltid viktig. Det gir laget vårt ro, sier Agüero.

Mourinhos sjokkbytte Chelsea-forsvarer Gary Cahill var svimmel, stopperkollega Terry på etterskudd og burvokter Begovic var sjanseløs. Og samtidig som frustrasjonen begynte å bre seg i London-laget, førte scoringen til at temperaturen blant spillerne på banen steg ytterligere.

En albue fra Citys Fernandinho fikk en kuttskadet Diego Costa til å hisse seg voldsomt opp, noe som bidro til at lagkamerater og medlemmer av støtteapparatet måtte holde spissen tilbake for å ikke gå løs på den brasilianske midtbaneterrieren på vei inn i garderoben etter de første 45 minuttene.

Selv om begge lagene fikk hvilt seg før sidebyttet, oppsto det mer dramatikk i garderobene under Etihad før de to mannskapene entret banen etter pause. For der var Chelseas ubestridte leder blitt strippet for kapteinsbåndet og henvist til en uvanlig rolle på benken.

Det var et svært overraskende valg av Mourinho (om det ikke viser seg å være grunnet en ukjent skade), som aldri tidligere hadde byttet ut Terry i en Premier League-kamp.

Kompany er tilbake Forrige sesong spilte Terry samtlige minutter i Premier League. Da var det i stedet Manchester Citys stopperbauta og kaptein Vincent Kompany som fikk kritikk for flere svake prestasjoner.

HØY TEMPERATUR: Diego Costa var fly forbannet på Citys Fernandinho etter at han fikk en albue i hodet. Foto: Scanpix
HØY TEMPERATUR: Diego Costa var fly forbannet på Citys Fernandinho etter at han fikk en albue i hodet. Foto: Scanpix Vis mer

Denne sesongen har imidlertid Kompany startet på best tenkelig vis. Mot West Bromwich scoret 29-åringen Citys tredje mål, og i ettermiddag viste han seg igjen fram på en glimrende måte:

Etter å ha holdt Chelsea-angriperne fra scoringer i 79 minutter, steg Kompany til værs og stanget inn 2-0 via stolpen. Et rekordstort hjemmepublikum feiret hemningsløst, mens Chelsea og deres omstridte manager begynte å avfinne seg med at det gikk mot et smertefullt tap.

Avgjorde Fem minutter før full tid var det heller ikke lenger noen tvil: Da banket Fernandinho inn Citys tredje med et utsøkt langskudd fra hjørnet av 16-meteren.

- Det var merkelig nok ikke så stor forskjell på hvordan vi spilte mot dem begge gangene sist sesong, men forskjellen var at vi klarte å score og ikke gjøre feilene vi har gjort tidligere sesonger. Det ble en komfortabel kamp for oss fordi vi gjorde alt rett og hadde forberedt oss så godt, sier Kompany i et intervju vist på TV 2, før han fortsetter:

- Hjemmeformen vår kommer til å være veldig viktig. Måten vi gjorde det på sendte ut det riktig signalet, men det er definitivt mye mer i vente.

VAR GOD: Asmir Begovic erstattet en suspendert Thibaut Courtois i Chelsea-buret. Foto: Scanpix
VAR GOD: Asmir Begovic erstattet en suspendert Thibaut Courtois i Chelsea-buret. Foto: Scanpix Vis mer